Haberler

Okullar açılıyor mu? Okullar açılacak mı, ne zaman açılacak? Bakan Selçuk açıkladı

Güncelleme:

Koronavirüs salgını nedeniyle pek çok alanda tedbirler alınıyor. Uzaktan eğitime geçilmesiyle beraber sınavlar merak konusu oldu. 8. ve 12. sınıflar hariç uzaktan eğitim görüyorlar.

OKULLAR AÇILIYOR MU?

8. ve 12. sınıflar hariç diğer sınıflar uzaktan eğitim geçti. Sınavların iptal olduğu ile ilgili yeni bir açıklama gelmedi. Konu ile ilgili son dakika gelişmesi gelirse detaylar haberde yer alacak.

"TEREDDÜT ETMEDEN DERHAL YAPARIZ"

Bakan Ziya Selçuk şu ifadeleri kullandı : Riskin düşük seviyede de olsa dikkate alınması gerektiğini eğitim bilimciler olarak kendi içimizde değerlendirip böyle yapıyoruz. O yüzden açıp kapatmalar oluyor. 3 Mayıs'taki sınavlarla ilgili bakış açımız şu; eğer hocalarımız tabloyu ortaya koyduklarında bunların ertelenmesi gerekir bir şekilde yeniden bir tanzime ihtiyaç var denildiğinde, inanın hiç tereddüt etmeyiz derhal yaparız. Bizim hiçbir şekilde bir ısrarımız ya da bir beklentimiz olamaz, buna hakkımız yok. Çünkü çocuklarımız, kıymetli velilerimiz, öğretmenlerimiz kıymetli bizim, o yüzden de tümüyle tabloya bakıp, veriye bakıp, bilime bakıp, böyle bir kararı gözden geçiririz, yeniden ele alırız.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen genelgeye göre 12'nci sınıflarda yüz yüze eğitime devam edileceği, 12'nci sınıflar ve mezunlara yönelik düzenlenen destekleme ve yetiştirme kursları ile takviye kurslarının cumartesi ve pazar günleri de sürdürüleceği bildirildi.

Hazırlık, 9, 10 ve 11'inci sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçileceği hatırlatılarak, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminin birinci sınavları 1 Kasım 2020-26 Mart 2021 arasında işlenen konu ve kazanımları kapsayacak şekilde ilgili zümrelerce hazırlanacak ve 3 Mayıs 2021'den itibaren "Ölçme ve Değerlendirme Uygulamaları" konulu yazıda belirtilen açıklama ve kurallar çerçevesinde planlanarak uygulanacak.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title