Haberler
BBC

Yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2006 yılında İBB'ye 1 günlük başkanlık yapmış

Güncelleme:

1972 yılında o dönem Adana, bugünse Osmaniye sınırları içerisinde olan Kadirli'de dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 1990'ların ikinci yarısından itibaren serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Twitter hesabında kendisini avukat ve sivil toplum gönüllüsü olarak tanıtan Yanık, son yıllarda sıkça katıldığı televizyon programlarında sarf ettiği görüşlerle daha geniş kitleler tarafından tanındı.

'İBB'YE BAŞKANLIK EDEN İLK KADIN

2004-14 yılları arasında da İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu. Şubat 2006'da dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Londra'ya yapacağı ziyaret sırasında kendisine vekalet etmek üzere Yanık'ı seçti. Milliyet gazetesinde o dönem konuyla ilgili yayımlanmış habere göre; Topbaş, bu kararını Adalet ve Kalkınma Partisi'nin özellikle kadınların aktif bir hal almasını istemesiyle bağdaştırdı ve "İlk defa İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bir günlük de olsa bir kadın başkanlık yapacak. Özellikle Türkiye için bunu önemsiyorum. Bu şekilde, diğer başkanlarımıza da önemli bir mesaj veriyoruz" açıklamasını yaptı. Yanık da bu kararı "sembolik ama önemli" olarak tanımladı ve bir kadın meclis üyesi olarak bunu önemsediğini söyledi.

AK PARTİ'DEKİ SİYASİ YAŞAMI

Yanık, AK Parti'nin kuruluşundan bu yana içinde yer alan isimlerden birisi ve siyasete atıldığı dönemden bu yana bu parti içerisinde faaliyetlerini sürdürmüş bir isim. Partinin İstanbul kurucu İl Yönetim Kurulu üyeleri arasında bulunuyor. Sivil toplum çalışmalarını da büyük oranda yine bu partiye yakın dernekler içerisinde sürdürdü. AK Parti'nin düzenlediği Siyaset Akademisi eğitim serileri kapsamında bir dönem "Siyaset Felsefesi ve Siyasi Metinler" dersleri de verdi. Yönetim Kurulu Üyesi olduğu Kadın ve Demokrasi Vakfı'nın (KADEM) internet sitesinde yer alan özgeçmişine göre, 2003 yılında "Genç Siyasi Liderler Programı" çerçevesinde gittiği İsrail'de siyasi ve sosyal incelemlerde bulundu ve kariyeri boyunca birçok sivil toplum çalışmasının içinde yer aldı.

Aynı özgeçmişte Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği'nde (MÜSİAD) danışmanlık ve eğitim sektör kurulu başkan yardımcılığı yaptığı da belirtiliyor. Yanık, son olarak geçtiğimiz haftalarda Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliğine getirildi.

BBC

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Derya Yanık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title