Haberler

Dünyayı hayrete düşüren skandal! Meksika ve Polonya'da sahte BioNTech aşıları bulundu

Güncelleme:

ABD merkezli ilaç firması Pfizer ile Alman şirketi BioNTech'in geliştirdiği yeni tip koronavirüs aşısının, Meksika ve Polonya'da sahtelerinin tespit edildiği belirtildi. Polonya'daki sahte aşıların içeriğinde kırışıklık giderici maddeler olduğu ifade edildi.

Wall Street Journal'da yer alan habere göre, Meksika'da ele geçirilen aşı şişelerinde sahte etiketlere rastlanırken, Polonya'daki sahte Kovid-19 aşılarının içeriğinde de kırışıklık giderici maddeler olduğu ortaya çıktı.

Haberde, Meksika'da bir klinikte dozu 1000 dolardan yaklaşık 80 kişiye sahte aşı yapıldığı, içinde sadece arıtılmış su bulunan aşı şişelerinin piknik soğutucusunda saklanırken ele geçirildiği bilgisi verildi.

"SUÇLULAR İÇİN MÜKEMMEL BİR FIRSAT DOĞDU"

Pfizer Güvenlik Başkanı Lev Kubiak, bütün dünyanın Kovid-19 aşısına ihtiyacı olduğunu ve çok sınırlı tedarikin bulunduğu bir ortamda suçlular için mükemmel bir fırsat doğduğunu anlattı.

Kubiak, piyasaya sahte aşı sürümünün daha da kötüye gidebileceği uyarısını yaparak "Şu anda tüketiciler aşı temini için çaresizler ve bu nedenle kolayca kandırılıyorlar" dedi.

ABD de dahil Meksika ve diğer bazı ülkelerde, sahte aşı pazarlaması yapan onlarca internet sitesi de kapatıldı.

SAHTE REÇETELİ İLAÇ PAZARININ YILLIK DEĞERİ 200 MİLYAR DOLARDAN FAZLA

Interpol kayıtlarına göre, geçen ay Çin ve Güney Afrika'da binlerce doz sahte COVID-19 aşısının ele geçirildi ve onlarca kişi gözaltına alındı.

Yetkililer, sahte ilaç üretiminin son 10 yılda çok kazançlı bir sektör haline geldiğine işaret ediyor.

PricewaterhouseCoopers kayıtlarına göre, sahte reçeteli ilaç pazarının yıllık değeri 200 milyar dolardan fazla.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Polonya Meksiko Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title