Haberler

GÜNDEM / 22 Nisan 2021

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde, Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı'na katılacak, İklim Liderler Zirvesi'ne canlı bağlantıyla iştirak edecek ve Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulu Başkanvekilleri ile toplantı yapacak.

6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde, Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı'na katılacak, İklim Liderler Zirvesi'ne canlı bağlantıyla iştirak edecek ve Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulu Başkanvekilleri ile toplantı yapacak.

(Ankara/13.30/15.00/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, Bağcılar Belediyesinin "Başkan'la Süper Gezi" adıyla düzenlediği programla belirlenen 23 öğrenciyi kabul edecek.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak.

(Ankara/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Valiliği, AK Parti İl Başkanlığını, Anadolu Lisesini ve Olgunlaşma Enstitüsünü ziyaret edecek, Aziz Sancar Bilim Sanat Merkezi'nde yapımı tamamlanan eğitim tesislerinin açılış törenine ve Masal Evi açılışına katılacak.

(Mardin/11.00-15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Genel Kurulu, gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanacak.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, nisan ayı tüketici güven endeksini, 2020 yılı hane halkı yurt içi turizm istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- ABD'nin ev sahipliğinde çevrim içi yapılacak ve iki gün sürecek İklim Zirvesi başlayacak.

(Washington)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a ilişkin gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bitlis Valisi Oktay Çağatay, milletvekilleri, belediye başkanlarından oluşan Bitlis heyetiyle bir araya gelerek kente yapılacak yatırımlarla ilgili protokol imza törenine katılacak.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Süper Lig'de 36. hafta mücadelesi Aytemiz Alanyaspor-Gaziantep ve Kasımpaşa-Medipol Başakşehir maçlarıyla tamamlanacak.

(Antalya/16.00/İstanbul/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Misli.com 2. Lig Beyaz ve Kırmızı Gruplarda 35. hafta maçları yapılacak.

4- Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Basketbol THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisi ikinci maçında Anadolu Efes, İspanya'nın Real Madrid takımını konuk edecek.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

6- Avrupa Güreş Şampiyonası'na kadınlarda müsabakalarla devam edilecek. Zeynep Yetgil (53 kilo), Mehlika Öztürk (57 kilo), Cansu Aksoy (62 kilo), Aslı Tuğcu (65 kilo) ve Merve Pul (72 kilo) müsabakalara başlayacak; Elif Yanık (59 kilo) ve Nesrin Baş (68 kilo) bronz madalya mücadelesi verecek.

(Varşova/12.30) (Fotoğraflı)

7- Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'nın ikinci gününde erkeklerde elemeler yapılacak; milli sporcular Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak, Ahmet Önder, Adem Asil, Mustafa Arca ve Samet Demir yarışacak.

(Basel/14.00)

8- Türkiye Tenis Federasyonu İstanbul Tenis Merkezi'nde düzenlenen TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul kadınlar toprak kort turnuvasına ana tablo maçlarıyla devam edilecek.

(İstanbul/13.00) (Fotoğraflı)

9- Voleybolda Efeler Ligi'ne yükselecek takımların belirleneceği Voleybol Erkekler 1. Ligi Final Etabı, Jeopark Kula Belediyespor-Yeni Kızıltepespor ve Cizre Belediyespor-Akkuş Belediyespor maçlarıyla tamamlanacak.

(Ankara/13.00/16.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- TARİHİN AYNASI KÜLTÜREL SERVET - Ege'nin görkemli antik kentleri: Efes, Laodikya ve Afrodisyas

Dünyaca ünlü Efes Antik Kenti, "Celsus Kütüphanesi", "Hadrian Kapısı", "Yamaçevler" gibi eşsiz eserleri barındırıyor

Anadolu'nun en büyük antik kentlerinden Laodikya, arkeoloji meraklıları için adeta okul niteliği taşıyor

Antik dönemin en iyi heykeltıraşlık okullarından birine ev sahipliği yapan Afrodisyas, ziyaretçilerini zamanda yolculuğa çıkarıyor

(Ekip/İzmir)

2- Son 6 yılda sözde örgüt yöneticisi 465 terörist etkisiz hale getirildi

2015'ten bu yana etkisiz hale getirilen teröristlerden 31'inin kırmızı, 27'sinin mavi, 28'inin yeşil, 64'ünün turuncu, 315'inin gri kategoride arandığı tespit edildi

Teröristlerden 401'inin PKK, 16'sının DHKP-C, 15'inin DEAŞ, 9'unun MLKP, 7'sinin FETÖ, 6'sının TKP/ML mensubu olduğu belirlendi

Yılbaşından bugüne kadar 2'si kırmızı, 3'ü turuncu ve 4'ü gri kategoride olmak üzere 9 terörist etkisiz hale getirildi

Halen "www.terorarananlar.pol.tr" internet sitesinde 230'u kırmızı, 100'ü mavi, 102'si yeşil, 192'si turuncu ve 652'si gri kategoride olmak üzere 1276 terörist bulunuyor

(Orhan Onur Gemici/Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Çankaya Köşkü Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title