Haberler

KASTAMONU - "Mobil kısırlaştırma aracı" hizmete girdi

Güncelleme:

Kastamonu'da, sokak hayvanlarının tedavilerinin de yapılacağı "mobil kısırlaştırma aracı" Kastamonu Mahalli İdareler Birliği (KASMİB) tarafından hizmete sunuldu.

Veteriner kliniği şeklinde tasarlanan araç, Kastamonu'nun kent merkezi ile 19 ilçesinde hizmet verecek. Yürütülecek çalışmayla sokak hayvanları kısırlaştırılırken, ihtiyaç halinde hayvanların tedavi ve bakımları yapılacak.

Vali Avni Çakır, KASMİB binası önünde düzenlenen tanıtım programında yaptığı konuşmada, aracın son derece modern, en son teknolojiyle donatılmış gezici bir hastane olduğunu söyledi.

Aracın ilk olarak İnebolu ilçesinde faaliyetlerine başlayacağını dile getiren Çakır, "Özellikle sahil bölgelerimizde yazın artan nüfusla beraber çok aşırı miktarda dışarıdan kedi köpek gibi hayvanlarımızın bölgemize gelişi ve tatil süreci sonrasında bölgemizde kalışları söz konusuydu. Son derece kontrolsüz bir görüntü ortaya çıkıyor. Devreye sokacağımız bu aracımızla beraber bu konuda sokak canlılarımıza en üst seviyede sağlık hizmeti vermiş olacağız." diye konuştu.

Bu konuda ilçe belediyelerinin de üzerlerine düşen yükümlülükler olduğunu belirten Çakır, şöyle devam etti:

"Çünkü sadece operasyon ile bitmiyor. Operasyon sonrasında da hayvanların belirli bir rehabilite döneminden geçmesi için uygun alanların oluşturulması gerekiyor. Bununla ilgili arkadaşlarımız hazırlıklarını tamamladı. Burada sadece kısırlaştırma yapmayacağız. Sokak hayvanlarının her türlü rahatsızlıklarında cerrahi müdahale gerekiyorsa onları ve aşılamaları konusunda da arkadaşlarımız her türlü hizmeti verecekler. "

Kaynak: AA / Güncel

Kastamonu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title