Haberler

ÇANAKKALE'DE ZİRAİ İLAÇ AMBALAJ ATIKLARI KONTEYNERLERDE TOPLANACAK

Güncelleme:

ÇANAKKALE İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 'Zirai İlaç Ambalaj Atıkların Toplanarak Bertaraf Edilmesi' projesi kapsamında, merkez ilçeye bağlı 24 köyün muhtarına toplam 50 adet zirai ilaç ambalaj atığı konteyneri dağıtıldı. Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde çiftçilerin tarla ve bahçelerini ilaçladıktan sonra çevreye gelişi güzel attıkları zirai ilaç atıkları, içme ve tarımsal sulama ihtiyacını karşılayan Bayramiç Barajı havzasını tehdit etmeye başladı. Bu kapsamda Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Çanakkale İl Özel İdaresi'nce 'Zirai İlaç Atıklarının Toplanarak Bertaraf Edilmesi' projesi hazırlandı. 2018 yılında uygulanmaya başlanan proje doğrultusunda, Bayramiç ilçesinin 15 köy ve 4 mahallesinde zirai ilaçların hazırlandığı noktalara, her biri 900 litrelik sızdırmaz galvanizli 90 konteyner konuldu. Proje kapsamında ilçede bulunan 15 köyde 3 yılda toplam 14 bin 240 kilo zirai ilaç ambalaj atığı bertaraf edildi. Bugün de proje kapsamında, Çanakkale'nin Merkez ilçesine bağlı 24 köyün muhtarına, 50 zirai ilaç ambalaj atığı konteyneri dağıtıldı. Törene, Çanakkale Vali Yardımcı ve İl Özel İdaresi Genel Sekteri Abdullah Köklü, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya ve köy muhtarları katıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Bayramiç'te 2018 yılında başlatılan proje hakkında bilgi vererek, "Bayramiç'te 15 köyü ve 4 mahalleyi kapsayacak zirai ilaçların bertaraf edilmesini kapsayan proje, başarılı bir şekilde devam ediyor. Toplamda 15 ton civarında zirai ilaç ambalaj atığı toplayıp, bertaraf ettik. Bu sene merkez ilçemizde zirai ilaçlanmanın yoğun olarak yapıldığı 24 köyümüze 50 zirai atık konteynerimizin dağıtımını yapıyoruz. Bu projeyle birlikte ciddi anlamda çevre kirliliğini önlemiş olacağız. Projenin önümüzdeki yıllarda Çanakkale'nin tamamında uygulanmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, 'Zirai İlaç Ambalaj Atıkların Toplanarak Bertaraf Edilmesi' projesinin Bayramiç Barajı'na etkilerinden bahsederek, "2018 yılında Bayramiç'te konteyner dağıtım çalışması yapıldı. Bayramiç Barajı'nın üzerindeki görüntünün öncesine ve sonrasına baktığımızda ortaya ciddi bir şekilde fark çıktı. Bir görsel fark var, bir de orada canlıların, doğanın korunmasıyla alakalı ciddi bir fark var" dedi. Akçapınar Köyü Muhtarı Ömer Kaya, projenin çok olumlu olduğunu belirterek, "Atıklarla ilgili köyümüzde çok sıkıntılar oluyordu. Küçük çocuklara zararı oluyordu. Sokaklara ve tarla başlarına atılıyordu. Konteynerler çok iyi oldu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne ve sayın valimize teşekkür ediyoruz. Projenin bütün köylerimizde olmasını diliyorum. Zirai ilaçların kesinlikle atık ambalajından başka yere atılmaması gerekiyor. Atmasınlar, çok tehlikeli" diye konuştu. Taşlıtarla Köyü Muhtarı Selahattin Kocaman ise, "Atık ilaçlar için çok önemli bir buluş. Bu zamana kadar insanlar çeşme başında tankerini doldurup ilaç kutularını etrafa atıyordu. Her çeşme başında 10-15 tane ilaç kutusu vardır. Bu projeyi başlatanlara çok teşekkür ederim. Büyük köylerde atıklar daha çok oluyor. Bizim köy ufak, 35-40 haneli bir köy. Yarısı meyveci, yarısı tarım ile mahsule dağıtılıyorö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Bayramiç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title