Haberler

Hattat Bilal Akkaya'nın "Çizginin Ahengi" adlı sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu

Güncelleme:

Hattat Bilal Akkaya'nın "Çizginin Ahengi" adlı hüsnühat sergisi, Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde açıldı.

Hattat Bilal Akkaya'nın "Çizginin Ahengi" adlı hüsnühat sergisi, Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde açıldı.

Açılışa, sanatçının dostları ve sevenlerinin yanı sıra çok sayıda sanatsever ile Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer ve Üsküdar Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Mesut Meyveci de katıldı.

Klasik hat sanatını çağdaşlarından farklı bir bakış açısıyla ele alan Akkaya, sergide, geleneksel hat tasarımına kattığı modern çizgilerle yenilikçi bir sanat ziyafeti sunuyor.

Sergi açılışında AA muhabirine açıklamalarda bulunan hattat Bilal Akkaya, çizgiye bir ahenk vererek ve hareket katarak insanların gönlüne, ruhuna dokunmayı, sanatseverleri mutlu etmeyi hedeflediğini söyledi.

"Bizim çizgimize genç jenerasyon çok ilgi gösteriyor"

Akkaya, 38 nadir ve nadide eseri bu sergide sanatseverlerin dikkatine sunduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Sanat tarihine baktığımızda hat sanatının Kur'an-ı Kerim'i güzel yazma aşkıyla ortaya çıktığını görüyoruz. Bütün sanatlar gibi bu sanatın da evreleri oldu. Süreç içerisinde 6 yazı türü ortaya çıktı. Osmanlı döneminde de bu sanat iyice sahiplenilince 'Kur'an-ı Kerim Mekke'de indi, Kahire'de okundu ve İstanbul'da da yazıldı.' tabirini yaşamış olduk. Çağdaş mimari yapıların değişmesinden sonra çizgilerin de o mimari yapılara uygun hale geldiğini, sanatseverlerin de bakış açılarının değiştiğini gördük. Bizim çizgimize genç jenerasyon çok ilgi gösteriyor."

Sergilenen eserler arasında hat sanatının farklı yazı türlerine ait örnek bulunduğunu vurgulayan sanatçı, 41 yıllık sanat hayatında 18. kişisel sergisini açtığının altını çizdi.

Bilal Akkaya, sanatın insanın gönlünü ve ruhunu incelttiğine dikkati çekerek, "Sanatseverler bu dönemde de sanattan kopmasınlar, sanatla ilişkilerini devam ettirsinler. Hayatındaki yarım saatlerinde buraya gelip bu eserlerle yüz göz olmanın ayrıcalığını yaşamalarını isterim." ifadelerini kullandı.

Sergide, önceki sergilerde yer almayan orijinal tasarımlar bulunuyor

Eser yapımında mürekkep ve altın tozu kullanan sanatçının son 10 yıla ait çalışmalarından seçkilerin yer verildiği sergide, önceki sergilerde yer almayan orijinal tasarımlar da bulunuyor.

İlk kez sanatseverlerin beğenisine sunulan Kudüs ve Ayasofya tasarımlarının da yer aldığı sergide, "Modern Esmaü'l-Hüsna" koleksiyonundan iki örnek parçanın yanı sıra "İstanbul" koleksiyonundan çeşitli parçalar da bulunuyor.

Sergi, 31 Ağustos'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Bağlarbaşı Kültür Merkezi Üsküdar Belediyesi Üsküdar Hattat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title