Haberler

Mesleki ve teknik liselerin uçak bakım alanlarında kullanılmak üzere simülatör üretilecek

Güncelleme:

Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, uçak bakım alanlarında eğitim amaçlı kullanılmak üzere yerli simülatör üretimi çalışmalarına başlandı.

Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, uçak bakım alanlarında eğitim amaçlı kullanılmak üzere yerli simülatör üretimi çalışmalarına başlandı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, lisenin uçak bakım alanı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü SHT-147 kapsamında akreditasyona sahip ilk eğitim kurumu olma özelliği taşıyor.

Bu kapsamda, uçak bakım alanında yapılması gereken pratik eğitimler standart ve zorunlu hale getirildi. Bu pratik eğitimler içerisinde gerçek ve çalışır uçak donanımlarına ihtiyaç duyuluyor.

Bu ihtiyacın çoğunluğu yurt dışındaki firmalardan, Türkiye'deki sınırlı sayıdaki firmalar aracılığıyla yüksek meblağlarda tedarik edilmekte iken, okulun uçak bakım alanı öğretmenleri tarafından döner sermaye işletmesince Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okulların ihtiyaçlarına yönelik eğitim setleri tasarlanıp üretildi.

Türkiye genelinde uçak bakım alanında bu alana ait eğitim setleri üreten tek okul olma özelliğine sahip Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, Uçak Temel Elektrik Devreleri Eğitim Seti, Uçak Kabin Basınçlandırma Kontrol Sistemi Eğitim Seti, Merkezi Bakım Sistemi (MCDU) Eğitim Seti, Uçak Antiskid/Autobrake Sistemi Fonksiyonel Testleri Eğitim Seti, Uçak Elektrik Sistemi Eğitim Seti, Uçak Yangın Koruma Sistemi Eğitim Seti, Uçak Oksijen Sistemi Eğitim Seti, Uçak Buz ve Yağmurdan Korunma Sistemi Eğitim Seti, Uçak Yakıt Sistemi Eğitim Seti, Motor Stokaj Kazanı, Glass Kokpit Eğitim Seti, Pervane Stokaj Kazanı, Emniyet Teli Standı ve Borulama Eğitim Seti üretildi.

"3 ay içinde yerli üretim çerçevesindeki bu çalışmayı nihayetlendireceğiz"

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, uçak bakım alanında önemli çalışmalara imza atan Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Ziyaretinde Özer'e, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı'nın yanı sıra Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz eşlik etti.

Okulun atölyelerinde incelemelerde bulunan Özer, mesleki eğitimde üretim kültürünün yaygınlaşması için çok önemli adımlar atıldığını kaydetti.

Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin, üretim potansiyelini ve kapasitesini geliştirmeye devam edeceğini belirterek, başarılarından dolayı lise yöneticilerini ve öğretmenlerini kutlayan Özer, İstanbul'da bu süreçleri başarıyla yürüten İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve çalışma arkadaşlarını da tebrik etti.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Özer, okulda uçuş simülatörü yapılması için destek vereceklerini vurgulayarak, şunları aktardı:

"Sivil ve askeri sahada simülatör kullanımı ihtiyacı, gelişen teknoloji, artan pilot ihtiyacından dolayı hayli artış gösterdi. Ülkemizde simülatörler yoğun olarak eğitim amaçlı kullanılıyor. İnşallah 3 ay içinde son yıllarda önemi daha da artan yerli üretim çerçevesindeki bu çalışmayı nihayetlendireceğiz. Zira Ar-Ge merkezlerimiz, desteklediğimiz projeleri başarılı bir şekilde tamamlıyorlar. Bu sayede uçak bakımla ilgili tüm okullarımızın simülatör ihtiyaçlarını kendi okullarımızdan karşılayabileceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

milli eğitim bakanlığı Anadolu Lisesi Bağcılar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title