Haberler

Kayseri'de aşı seferberliği sürüyor

Güncelleme:

Kayseri'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında aşılama çalışmaları sürüyor.

Kayseri'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında aşılama çalışmaları sürüyor.

Talas Belediyesi personeli, Kovid-19 ile mücadele kapsamında 2. doz aşılarını yaptırdı.

Talas İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen yerinde aşı uygulamasıyla, belediye çalışanlarının Kovid-19 ikinci doz aşıları belediye hizmet binasında ve teknik birimler şantiyesinde gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, aşılamanın önemine dikkati çekerek, herkesin bir an önce aşı olması gerektiğine vurgu yaptı.

Belediye olarak aşı kampanyasına destek verdiklerini ifade eden Başkan Yalçın, "İlçemizin çeşitli noktalarına aşı uygulama çadırları kurmuş ve sağlık ekiplerimizin kullanımına sunmuştuk. Billboardlarımızda da vatandaşlarımıza çağrıda bulunduk ve 'Talas'ımızı hep birlikte mavileştirelim' dedik. Bununla birlikte ben daha önce iki doz aşı olmuştum, şimdi de personelimiz ikinci doz aşısını yaptırdı. Tüm hemşehrilerimize aşılarınızı yaptırın çağrısını yineliyorum." ifadelerini kullandı.

Mahzemin'den aşı kampanyasına destek

Kocasinan ilçesinin en büyük mahallelerinden Mahzemin'de ise ikna çalışmaları sonucu 265 kişi aşı oldu.

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın'ın çağırısı sonrası sağlık ekipleri mahallelerde kapı kapı dolaşmaya başladı.

Kocasinan ilçesinin Mahzemin Mahallesi'nde muhtar Hüseyin Dikmen'in destekleri ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Özlem Ulutabanca ile aile hekimi Dr. Fatih Dere'nin ve diğer sağlık çalışanlarının ikna çalışmaları sonucu 265 vatandaş aşısını yaptırdı.

Çadırda aşılama hizmeti

Melikgazi İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Duygu Horoz da yaptığı açıklamada, Kayseri'yi aşılamada mavi kategoriye geçirmek için ellerinden gelenin fazlasını yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan aşı uygulama çadırında günde 300-350 vatandaşa aşı yaptıklarını anlatan Horoz, salgından kurtulmanın tek yolunun aşı olduğunu aktardı.

Vali Şehmus Günaydın'ın "Kayseri'mizi Maviye Çevirelim" kampanyası kapsamında aşılama çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Horoz, vatandaşların randevu almadan istediği zaman Cumhuriyet Meydanı'ndaki çadıra gelerek aşılarını yaptırabileceğini, saat 09.00-18.00 arasında hizmet verdiklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Talas Belediyesi COVIRAN Bereket Koronavirüs Talas Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title