Haberler

Son dakika haber! TIR PARKINDA ÖLÜME TERK EDİLEN ATLAR, ÇİFTLİKTE KORUMADA

Güncelleme:

Gelen son dakika haberlerine göre ARTVİN'de, gümrükteki sorun nedeniyle şoförü geri dönen TIR'ın dorsesinde Hopa'daki park alanına bırakılan, 5'inin öldüğü ve sahibine 35 bin 700 lira ceza kesilen 33 at, kentte hayvansevere ait güvenli çiftlikte koruma ve bakıma alındı.

ARTVİN'de, gümrükteki sorun nedeniyle şoförü geri dönen TIR'ın dorsesinde Hopa'daki park alanına bırakılan, 5'inin öldüğü ve sahibine 35 bin 700 lira ceza kesilen 33 at, kentte hayvansevere ait güvenli çiftlikte koruma ve bakıma alındı. Hopa'dan alınıp, takıldığı çiple kayıt altına alınan ve yüklendiği kamyonlarla Ardanuç ilçesindeki çiftlik alanına götürülen atlar, buradan sahiplendirilecek.

Hopa ilçesinde geçen hafta Tarzioğlu mevkisindeki TIR parkına çekilen, Gürcistan plakalı TIR'ın dorsesinde başıboş atları görenler, durumu polis ve zabıta ekiplerine bildirdi. Yapılan incelemelerde, nakliyat firması aracılığıyla Kars'tan yüklenen atların, Kırgızistan'a götürülmek istendiği ancak Sarp Sınır Kapısı'nda gümrükteki sorun nedeniyle sürücü Ş.C.'nin geri döndüğü tespit edildi. İfadesi alınan sürücü ve firma hakkında soruşturma başlatıldı, dorsedeki 38 attan 5'inin öldüğü, bazılarının da sağlık sorunu yaşadığı anlaşıldı. Bölge halkı ile zabıta ekiplerinin su verip beslediği atlar, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce bakım ve tedaviye alındı.

SAHİPLENDİRİLECEK

TIR dorsesinde kaderine terk edilen ve çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülen atlar, sosyal medyada tepkilere neden oldu. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ise çalışma başlattı. Atlarla ilgili soruşturmada, atların sahibi E.Ş.'ye 35 bin 700 lira ceza uygulandı. Karantina ve test süreçleri tamamlanan atlar, koruma ve bakım süreci için ismi açıklanmayan hayvansevere ait çiftliğe nakledildi. Hopa'dan alınıp takıldığı çiple kayıt altına alınan ve yüklendiği kamyonlarla Ardanuç ilçesinde güvenli çiftlik alanına götürülen atların buradan sahiplendirileceği belirtildi.

Atlarla ilgilenen gönüllü hayvansever Alev Aktürk, 'Günlerce burada İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü hekimleri, hayvanseverler ve belediye ekipleri canla başla çalıştık. Hayvanlarla ilgili yasal süreç başladı. Şimdi onları güvenli bakılacakları bir yere gönderiyoruz. Bu canlar memleketteki bir başka yangını temsil ediyor. Hayvanlardan yana, candan yana, yaşamdan yana olabileceğimiz bir dil tutturmamız gerekiyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hisarcık Ardanuç Zabıta Hopa Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title