Haberler

Son dakika haberi... İstanbul'da izinsiz pankart asılmasına ilişkin 6 şüpheli gözaltına alındı

Güncelleme:

Son dakika haberi... İstanbul'da farklı ilçelerde izinsiz pankart asıp sosyal medyadan paylaşarak "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçunu işledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 6 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul'da farklı ilçelerde izinsiz pankart asıp sosyal medyadan paylaşarak "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçunu işledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 6 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sosyal medyada "ÖfkeliGençTürkler" adlı bir grubun kentin farklı yerlerinde "Hudut Namustur" ve "Ülkemde Mülteci İstemiyorum" yazılı pankartları asmaları ve bunları bazı sosyal medya hesaplarından paylaşmalarına ilişkin çalışma başlattı.

Çalışma kapsamında Güvenlik Şube Müdürlüğü, sosyal medya hesaplarında paylaşım yaptığı belirlenen E.A'yı, Kartal'da gözaltına aldı. Söz konusu pankartları astığı belirlenen 4 kişi ise Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğünce, 1 şüpheli de Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı.

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan haklarında işlem yapılan 6 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine sevk edildi.

Burada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı tarafından ifadesi alınan şüpheliler, haklarında yurt dışına çıkış yasağı konulması talebiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Nöbetçi hakimlikçe haklarında "yurt dışına çıkış yasağı" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanan şüpheliler, serbest bırakıldı.

Şüphelilerden H.B. (23) savcılık ifadesinde, arkadaşlarıyla Kadıköy'de gezmek amacıyla buluştuklarını anlatarak, "Son günlerde medyada görmüş olduğumuz Afganistan uyruklu insanların ülkemize giriş yapmaları ve tahrik edici haberlerin olması nedeniyle hiçbir etki ve tesir altında kalmadan aramızda bir tepki vermek düşüncesiyle 15 Ağustos'ta akşam vakti, Zeytinburnu Merkez Efendi Parkı'nda ayakkabı boyasını aldık, pankartı hazırladık ve o yerlere astık. Annemin adına kayıtlı aracı kullandık. Vatanını milletini seven birisiyim. Kesinlikle devlete başkaldırma niyetinde değilim. Sadece mültecilere karşı tepki vermek amacıyla bu eylemi yaptım." ifadelerini kullandı.

"Öfkeli Genç Türkler" ismiyle ilgili soru yöneltilen şüpheli H.B, "Bildiğim kadarıyla bir akademisyen tarafından kullanılmıştı. Sonrasında bu ifade sosyal medyada gündem oldu. Hatta bu isimle pek çok hesap açıldı. Ben de bu ismi kendime yakın gördüm. Ben de sosyal ve sosyolojik olarak bu duruma öfkeliyim. Herhangi bir oluşum içerisinde değilim." beyanında bulundu.

Öte yandan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Satuk Buğra Kavuncu da adliyeye gelerek savcılık ifade süreci başlamadan önce şüphelilerle görüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Emniyet Müdürlüğü Hisarcık İstanbul Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Survivor Damla kimdir? Peki, Survivor Damla kaç yaşında, nereli? Bein Sports 1-2-3 CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title