Haberler

Bakan Karaismailoğlu: 5G teknolojisine yerli ve milli imkanlarla geçmeye emin adımlarla ilerliyoruz

Güncelleme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde Turkcell'in Avrupa Veri Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdikten sonra partisinin Kapaklı İlçe Başkanlığı'nı ziyaret edip basın açıklaması yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde Turkcell'in Avrupa Veri Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdikten sonra partisinin Kapaklı İlçe Başkanlığı'nı ziyaret edip basın açıklaması yaptı. Türkiye'nin dünya tarihindeki önemli afetlerle karşılaştığını belirten Karaismailoğlu, "Özellikle Rize ve Arhavi'den başlayıp Muğla ve Antalya'daki orman yangınları akabinde Batı Karadeniz'deki Bartın, Kastamonu, Sinop, Ayancık'taki afetlerle uğraştık. Burada bu afetler, bize ülkemizin büyüklüğünü gösterdi. Ülkemizde vatanıyla, milletiyle, devletinin bir olduğunda dünyadaki tüm sorunları halledebileceği anlaşılmıştır. Ülkemiz hem devletiyle hem milletiyle topyekun bir mücadele verdi" dedi.

'AFETLERİN ÜSTESİNDEN KISA SÜREDE GELDİK'

Afetlerin üstesinde kısa sürede gelindiğini dile getiren Karaismailoğlu, "Bu kadar büyük afetlerin üstesinden bu kadar kısa sürede gelebilen dünyada başka ülke yoktur. Dünyanın en gelişmiş ülkeleri de afetler yaşadı. Daha zor afetler değildi daha basit afetlerdi ama hala daha bölgeye ulaşılamayan, bölgenin ihtiyaçlarını, suyunu, elektriğini veremeyen gelişmiş ülkeler var. Hatta afetlerin, yangınların devam ettiği birçok ülke var. Biz bunların kısa sürede üstesinden kalktık. Hatta afetin ilk günlerinde yaşamı idame ettirdik, devam ettirdik. Elektrik, suyu ve diğer ihtiyaçları karşıladık" diye konuştu.

'TÜRKİYE'DEN DÜNYAYA MÜHENDİSLİK VE MÜTEAHHİTLİK İHRAÇ EDİYORUZ'

Karaismailoğlu, gelişmekte olan ülkelerin Türkiye'den yardım istediğini belirterek "Gelişmekte olan bütün ülkeler, ülkemizden randevu ve davet istiyor. Gelip burada, bu başarıyı nasıl yaptığımızı kendilerine anlatmamızı istiyorlar, kendilerine yardımcı olmamızı istiyorlar. Bizler de bilgilerimizi ve tecrübelerimizi gelişmekte olan ülkelerle, dost kardeş ülkelerle paylaşıyoruz. Türkiye'den dünyaya mühendislik ve müteahhitlik ihraç ediyoruz. Dünyanın çeşitli bölgelerinde hem bizim iş adamlarımız hem büyük firmalarımız iş alıyorlar, iş yapıyorlar ve de bizim gençlerimiz, mühendislerimiz oralarda çalışıyorlar. Mühendislik ve teknoloji üretiyorlar. ve burada Türkiye'de öğrendikleri tecrübeleri, bilgi ve birikimleri artık dünyaya satıyorlar. Türkiye büyük bir ihracat yapıyor aslında mühendislik ve müteahhitlik ihracatı yapıyor. Bu da ülkemizin dünya ölçeğinde gelmiş olduğu seviyeyi göstermektedir" diye konuştu.

Karaismailoğlu, partideki programının ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin'i makamında ziyaret ederek belediye çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Togo Cumhuriyeti Tekirdağ Kapaklı Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title