Haberler

İzmir'de espor okuryazarlığı eğitimi verilecek

Güncelleme:

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ile İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ortaklığında "İzmir Espor Okuryazarlığı Eğitim Projesi" hayata geçirilecek.

İzmir Espor Okuryazarlığı Eğitim Projesi Koordinatörü Yasin Nuri Çakır, yaptığı açıklamada projeyle kentteki gençlere ve ailelere espor bilincinin kazandırılması, profesyonel esporcu ve espor koçu yetiştirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Esporun dünyada ve Türkiye'de giderek yaygınlaştığına dikkati çekerek, projeyle bu alanda yaşanan eğitim eksikliğinin giderilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Çakır, proje kapsamında 1000 genç ve 500 aileye espor odaklı etik, sağlık, temel eğitim, kariyer, STEM, sağlıklı oyun atölyeleri gibi eğitimler verileceğini aktararak, şunları ifade etti:

"Özellikle ebeveynlerde espor ekosistemine karşı olumsuz bir algı oluşmuş durumda. Bunun en önemli nedeni espor okuryazarlığı konusundaki eksiklik. Yani aileler esporun anlamını, ne tür faydalarının olduğunu, bazı olumsuzluklarla mücadelede nasıl kullanılabileceğinden habersiz. Dolayısıyla tüm paydaşların topluma espor okuryazarlığını kazandırma sorumluluğu var. Aksi takdirde esporun sağlayabileceği yararlardan feragat etmenin yanında; oyun bağımlılığı, anksiyete, obezite ve omurilik rahatsızlıkları gibi sağlık problemleri ile kumar ve yasa dışı bahis gibi siber suç tehditlerinin kaçınılmaz bir sonuç olacağı unutulmamalıdır."

Espor eğitimleri için son başvuru tarihi 30 Eylül 2021 olarak açıklandı. Başvurular www.izmir.esporegitimi.com adresi üzerinden yapılabilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Çelebi İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title