Haberler

AK Parti İlçe Başkanı Kuzucu'dan İstiklal Marşı'nı okutan öğretmenin kıyafeti nedeniyle eleştirilmesine tepki

Güncelleme:

AK Parti Merzifon İlçe Başkanı Yasin Kuzucu, Merzifon Şehit Ahmet Özsoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde İstiklal Marşı'nı okutan bir öğretmenin kıyafeti nedeniyle eleştirilmesine tepki gösterdi.

Ak Parti Merzifon İlçe Başkanı Yasin Kuzucu, Merzifon Şehit Ahmet Özsoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde İstiklal Marşı'nı okutan bir öğretmenin kıyafeti nedeniyle eleştirilmesine tepki gösterdi.

Kuzucu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde çok işler başarıldığını söyledi.

Cumhuriyet ve temel ilkelerinin emin ellerde olduğunu vurgulayan Kuzucu, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemiz muasır medeniyetler seviyesine hızla erişebilmek için gece gündüz demeden, dahili ve harici tüm bedhahlarla mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir ve sürdürmeye devam edecektir." ifadesini kullandı.

Kuzucu, CHP Merzifon İlçe Başkanı Hasan Koparan'ın, "Türkiye Cumhuriyeti demokratik sosyal bir hukuk devletidir. Demokratik, laik, sosyal hukuk devletinde insanlar düşünce özgürlüğüne sahiptirler ve özgürce yaşayabilirler ancak bu hak hiçbir zaman kötüye kullanılamaz." şeklinde ifadelerinin bulunduğunu aktararak, şöyle devam etti:

"Bu hakkın kötüye kullanılıp kullanılmadığının terazisi CHP teşkilatlarında mıdır? Milli Eğitim Bakanlığımızın kılık kıyafet yönetmeliğine uygun vaziyette yaklaşık 10 yıldır ilçemizin muhtelif okullarında öğrencilerine İstiklal Marşı'mızı gururla okutan ve okuyan, birçok resmi programda devlet erkanının karşısında aynı kılık kıyafetle programlarını icra eden öğretmenimizi, öğretmenimiz üzerinden bir eğitim yuvamızı neden linç etmeye kalkıyorsunuz? Kendi branşında yetenekleriyle, duruşuyla, çağdaş ve modern şekilde gururla mesleğini icra eden, eğitim camiası içinde kendi branşında adından sitayişle bahsettiren bir hanımefendiyi sırf kılık kıyafeti ve inancından dolayı linç etmeyi vicdanınıza ve hukukçu kimliğinize nasıl sığdırdınız? Birlik ve beraberliğimizin timsali olan marşımızı bu toprakların çocuğu, bu milletin bütün evlatları okuyabilir, okutabilir. Buna engel olmak, bunun üzerinden toplumu ayrıştırmak, insanları kategorize etmek kimsenin haddi olmadığı gibi İstiklal Marşı'mızı okumak veya okutmak da kimsenin tekelinde değildir."

İstiklal Marşı'nın istiklal mücadelesinin bir tezahürü, birlik ve beraberliğin sembolü olduğuna işaret eden Kuzucu, şunları kaydetti:

"Her seçim dönemi öncesi rozet takma yarışına girdiğiniz çarşaflı, türbanlı kardeşlerimizin İstiklal Marşı'mızı okutmasından neden rahatsızlık duyuyorsunuz? 'Biz CHP olarak herkese açığız. Kimseyi ötekileştirmiyoruz. Bizim başörtüsü sorunumuz yok. Çarşafa ise yıllardır süren alışkanlığımız olarak bakıyoruz' diyerek başlatmış olduğunuz, 'çarşaf ve türbanlı açılımı' dediğiniz süreci rafa mı kaldırdınız? Geçmişte insanları tek tipleştirmeye çalıştığınız, insanların bıyık uzunluklarını dahi kumpasla ölçtüğünüz karanlık günler artık geride kaldı. Bizler insanların kılık kıyafetiyle, kadınlarımızın başının açık veya kapalı olmasıyla ilgilenmiyoruz. Devletini seven, devleti ve milleti için çalışan, emek veren, değer üreten herkesi seviyor herkesi kucaklıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Merzifon AK Parti Hisarcık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
title