Haberler

Tepki çeken "semazen" temalı yarı çıplak dans gösterisine İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama

Güncelleme:

İzmir'de Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi için düzenlenen yemekte, ney ve oyun havası eşliğinde yarı çıplak bir semazenin dans ettiği görüntüler büyük tepki çekmişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada söz konusu gösterinin bir sema ayini değil, çağdaş bir dans gösterisi olduğu belirtildi. Öte yandan aynı gösterinin 2011-2014 yıllarında Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi'nde "Mevlana'nın Çağrısı" adlı eserde de yer aldığı ifade edildi.

İzmir'de düzenlenen zirve kapsamında 10 Eylül'de Agora Antik Kenti'nde gala yemeği organize edilmiş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı basına kapalı etkinlikte üstü çıplak bir dansçının semazen temalı dans gösterisi tepkilere neden olmuştu.

BAKANLIĞIN ETKİNLİĞİNDE DE AYNI GÖSTERİYE YER VERİLMİŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesince, Ziya Azazi'nin Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi'nde (UCLG) sunduğu gösterinin 2011-2014 yıllarında Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi'nde "Mevlana'nın Çağrısı" adlı eserde de yer aldığı ifade edildi.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: ÇAĞDAŞ BİR DANS GÖSTERİSİ

Belediyeden yapılan açıklamada, 3 gün süren UCLG'nin gala gecesinde Türkiye'nin kültür zenginliğini geleneksel ve çağdaş motiflerle harmanlayan bir müzik ve dans gösterisi sahnelendiği belirtildi. Gala gecesinde sahne alan uluslararası üne sahip dans sanatçısı Ziya Azazi'nin gösterisinin bir sema ayini olmadığının ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ziya Azazi, Türkiye'yi 50'den fazla ülkede temsil etmiş bir modern dans sanatçısı ve koreograftır. 'Dervish in Progress' adlı gösterisini sema olarak değil çağdaş bir dans gösterisi olarak sunduğunun özellikle altını çizmektedir. Sanatçı, Mevlevilik kültürünü başka bir platforma taşımak gibi bir iddiası olmadığını çok defalar dile getirmiştir. 2011-2014 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi'nde Mevlana'nın Çağrısı eserinde aynı gösteri ile yer almıştır. İstanbul, Ankara, Mersin, İzmir, Samsun Devlet Opera ve Balesi sahnelerinde dans eden sanatçı, aynı eser ile Kültür Bakanlığı görevlendirmesi yapılarak Çin'de ülkemizi temsil etmiştir."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

mevlana İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (4)

ŞABAN ALİ OCAKCI :

dünyada binlerce çeşit veya şekilde dans figürleri varken illa semavi hassasiyeti olan değerlerimize bu şekilleri kullanmanın anlamı nedir?bu tamamen kutsal değerlere saygısızlıktır

28
9
yanıtYanıtla
Levent DEĞİRMENCİ :

İZMİR COK GORMEDIK ZATEN

13
5
yanıtYanıtla
Zulkarneyn :

Düşman içerde olursa kapi kilit tutmazmis. Inanç dusmanlari...

12
3
yanıtYanıtla
Muhammed UÇAR:

Bu dayının neresi çağdaş?

10
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title