Haberler

Milli Eğitim Bakanlığı'na da Bilim Kurulu geliyor! Artık tüm kararlar oradan çıkacak

Güncelleme:

Türkiye'de koronavirüsle mücadele son sürat devam ederken okullarda salgın sürecinin yönetilmesi için Sağlık Bakanlığı'ndakine benzer bir Bilim Kurulu'nun, Milli Eğitim Bakanlığı'nda da kurulması gündemde. Bu kurulun, Sağlık Bakanlığı'nın tavsiyeleri doğrultusunda karar alıp, il müdürlüklerine iletmesi, ayrıca illerden gelen önerilerin de değerlendirilmesi gerektiği üzerinde duruluyor.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'de toplam nüfus içinde iki doz aşısını yaptıranların oranı ise hâlen yüzde 50'nin altında. Toplam nüfusun yaklaşık yüzde 20'si aşı hakkına rağmen henüz aşısını yaptırmadı. Aşı hakkı tanımlanan 12 yaş üstü nüfusta iki doz aşılama oranı yüzde 60'a ulaşırken, uzmanlara göre toplam nüfustaki aşılama oranı 80'e ulaşmadığı sürece, salgının kontrolünden söz etmek mümkün değil.

MİLLİ EĞİTİM'E DE BİLİM KURULU GELİYOR

Türkiye gazetesinin haberine göre okullarda salgın sürecinin yönetilmesi için Sağlık Bakanlığı'ndakine benzer bir Bilim Kurulu'nun, Millî Eğitim Bakanlığı'nda da kurulması tartışılıyor. Bu kurulun, Sağlık Bakanlığı'nın tavsiyeleri doğrultusunda karar alıp, il müdürlüklerine iletmesi, ayrıca illerden gelen önerilerin de değerlendirilmesi gerektiği üzerinde duruluyor.

"ÖĞRETMEN TAKVİYESİ YAPILACAK"

Uzmanlar, "Her il yönetimi kendi okulunu tek tek gezecek. Sınıfların kalabalık oranı belirlendikten sonra gerekirse çifte eğitim-tedrisata geçilecek yerler belirlenecek, öğrenci sayısı azaltılacak. Başka okullardan öğretmen takviyesi yapılacak. Hatta hafta sonu eğitimine kaydırılacak" görüşünü dile getiriyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

milli eğitim bakanlığı Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Koronavirüs Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (4)

ferfer :

50 metrekare lüks odalarında filtre kahve içip oturuyolar kafasını odadan dışarı bile çıkarmıyolar ne bilim adamı ne bilim insanı hepsi kitap üstünde doktor

10
1
yanıtYanıtla
Doğukan :

Havada kalacak sözler dediklerine kendileri inanıyor mu acaba boş sınıf varmış gibi, millet 55 kişilik sınıfta okuyor istedikleri kadar aşı olunsun küçük çocuklar dikkat edemiyor kendi başına, salgın umarım artmaz

8
1
yanıtYanıtla
ferfer :

bilim kurulumuz var zaten bu ne okumuş ülkeymiş arkadaş ortalık bilim adamından geçilmiyo vay be iyide biz niye hiçbişeye çare bulamıyoz bu kadar çok bilim insanımız varda

7
0
yanıtYanıtla
Omurilik Sarmsağı :

hahahahah! "Bilim Kurulu"ymuş, güleyimde boşa gitmesin. "Çok Güzel Hareketler Bunlar" ekibinden kurun, onlar daha güzel tiyatro çeviriyor.

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title