Haberler

Selçuk Bayraktar 18 yıl önce başından geçen ilginç anıyı paylaştı! İHA projesi için yanına gittiği siyasi, tercümanlık teklif etmiş

Güncelleme:

Baykar Teknoloji Lideri ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Ahmet Hakan'ın moderatörlüğünde gerçekleşen Tarafsız Bölge programında Türkiye'nin yüksek teknoloji ürünü olan İHA, SİHA ve Akıncı'ya giden yolun başlangıcını anlatırken ilk başladığı anlara yönelik çarpıcı bir olayı anlattı.

2000'li yıllardan önce Türkiye'nin savunma sanayinin yüzde 85'nin dışa bağımlı olduğunu anlatan Bayraktar, ilk millileşme olayının Kıbrıs ambargosu sonrası Aselsan'nın kurulmasıyla başladığını belirterek "Bugün ise dışa bağımlılık yüzde 30'ların altında. Bakış açısının değişmesiyle 6 kiloluk mini İHA'dan 6 tonluk sadece dünyada 3 ülkenin üretebildiği dünyanın gıpta ile baktığı bir esere ulaşabiliyoruz." dedi.

"BUNLAR YÜRÜMÜŞ GİTMİŞ"

Selçuk Bayraktar, Türkiye'de İHA'ları milli olarak üretelim anlayışının gelmesi ve kendisinin bu alanda aldığı eğitimin örtüşmesiyle Türkiye'nin bugün dünyanın imrendiği gelişimi gösterdiğini belirtirken "Bu örtüşmeseydi Selçuk belki de bu alanda yurt dışında çalışıyor olacaktı. 2003 yılında beni yanına çağıran bürokat da bana bunu söylemişti. 'Güzel kardeşim sen iyi okumuşsun. Akıllı çocuksun, iyi okullarda okuyorsun. Seni sevdik. Ama bu yabancılar öyle alıp başını gitmiş ki bizim onlara yetişmemiz mümkün değil. Siz onlarla aramızda bağ kurun. Biz onların söylediği teknik şeyleri tam olarak anlamıyoruz. Siz bu bağı kurun, daha da kendinizi yormayın. Bunlar yürümüş gitmiş' demişti." şeklinde anısını dile getirdi.

"BİR GÜN OLSUN ÖZGÜR OLMAYI DÜŞÜNMEMİŞLER"

Bayraktar "Bu anlayışa sahipseniz bu köle, sömürgeci zihniyetidir. Bir gün olsun özgür olmayı düşünmemişler. Biz ise 'semalarımızda özgür ve bağımsız' diyoruz. 'Öğrenilmiş çaresizlik' anlayışı ile en ufağından da olsa bir uçak yapmak mümkün değil." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Selçuk Bayraktar Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500

Yorumlar (8)

erkan :

Ben bu çocukla gurur duyuyorum. Türkiye ye ilham kaynağı oluyor. Enerji veriyor. Kendimi acaip motive olmuş hissediyorum. Bazen yorgunluk ve bıkkınlık alametleri belirtsem de bu gibi haberler durmak yok bu ülkeye yapacakların var deyip araştırmaya ve geliştirmeye devam ediyorum. Göreceksiniz uçan arabayı da yapacak dostlarını sevindirecek düşmanlarını çatlatacak

81
6
yanıtYanıtla
Omurilik Sarmsağı :

Sana nasıl destek olsunlar. İlkokul mezunu aşiret ağasını, türkücüyü, güreşçiyi, yarışçıyı,...vs milletvekili yaparsan olacağı budur.

59
15
yanıtYanıtla
Levent DEĞİRMENCİ :

aslında devletın kademelerındekı bu burokrat sozda sahısların nasıl ufku kapalı nasıl benliğini dısarı satmıs nasıl bağımlı kor cahıl tıpler olduğu nun gostergesıdır bu tıpler hala devletın kadrolarında burokrat sıfatı tasıyorsa gorevlı ıse yazıklar olsun kor beynı uyusuk aklını dısarı satmıs sahıslar devletın her kadrosundan sılınmesı lazım devletın her kademısınden gonderılmesı meclısın kapısından dahı gecırtılmemmesı lazım

57
14
yanıtYanıtla
Sanane Adımdan :

buna bile muhalefet olucak insanlar var bu ulkede :D

37
19
yanıtYanıtla
Orhan Erol:

sanayii nedır daıma soyluyorum sanayıı demokrası dır özgurluktur bagımsızlıktır dunyada soz sahıbı olacaksın eşıtlıktır vatantadsın devletıne sadık olmasını hırsızlık ıgneden ıplegı herseyı yolunda gıder pkk bıter aklın hayal edemecegı seyler sanayıı sanayıı sanayıı

28
4
yanıtYanıtla
Hüseyin Yilmaz:

Şimdi farklı mı? 2011 de Kosgeb'den İşzekası, veri madenciliği yazılımım için 175.000,00 TL hibem onaylandı. 5.000,00 TL zor kullandım. Malüm kıl, tüy meseleleri. Buradan açıklamak uygun değil ama, vatandaşın bunları bilmesinde fayda var. Laf olsun diye anket gönderiyorlar. Anket sonuçlarını paylaşsınlar ya!.. Paylaşamazlar!..

10
12
yanıtYanıtla
Samet Aslan:

Bize de imkan verilse elbet birşeyler yapardık ama ne fayda... Kendimi bildim bileli ekonomik krizlerle uğraşıp duruyoruz...Tek derdimiz karnımızı doyurmak olmuş

8
12
yanıtYanıtla
Mashan Gunduz:

İki gözüm sen şu pil olayina bi el at seri üretim için, hani şu bordan hapilan ve kullanim ömrü 128 bin yil olandan. Haaa birde helyumdan temiz enerji konusu felan ona da bi el at itici roket kullaniminda işimize yarar. Demişken manyetik enerji hakkinda pek bir bilgi yok hep miknatis hep miknatis olayinda bitiyor bu işler, istersen piramit gibi yapilarin enerji aktarimi ve yayimi için tarihin tozlu raflarina birdaha bakip bişeyler bulurmuyuz diye bakalim mi?

11
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title