Haberler

İstanbul, Ankara, İzmir sela ne zaman okunur? 17 Eylül Cuma selası ne zaman okunur? Cuma selası saat kaçta okunuyor?

Güncelleme:

Hayırlı cumalar. Cuma namazının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar cuma selası ne zaman, saat kaçta okunacak merak etti. Detaylar haberimizde.

Cuma selası saat kaçta okunuyor? Cuma selası ne zaman? İstanbul, İzmir, Ankara cuma selası ne zaman? Cuma selası Arapça ve Türkçe okunuşu, Cuma selası Cuma namazından kaç dakika önce okunur?

CUMA SELASI NE ZAMAN OKUNUR?

Cuma selası Cuma ezanından ortalama 1 saat önce okunmaktadır. Cuma selası genellikle müezzinler tarafından okunur. Cuma selasının Arapça okunuşu sırasıyla bu şekildedir:

- Es Salatu Ve's-Selamu Aleyke Ya Rasulallah

- Es Salatu Ve's-Selamu Aleyke Ya Habiballah

- Es Salatu Ve's-Selamu Aleyke Ya Nûre Arşillah

- Es Salatu Ve's-Selamu Aleyke Ya Hayra Halgillah

- Es Salatu Ve's-Selamu Aleyke Ya Seyyidel Evveline Vel Ahirin

- Vel Hamdü Lillahi Rabbil Alemin

17 EYLÜL CUMA SELASI VAKİTLERİ

Cuma selası Cuma ezanından ortalama 1 saat önce okunur. Buna göre bazı illerin cuma selası saatleri aşağıdaki gibidir:

İstanbul Cuma selası : 12:06 Haberler.com son dakika haberler, gündem haberler ve tarafsız haberler için okumaya devam edin.

Ankara Cuma selası : 11:50

İzmir Cuma selası : 12:13

Bursa Cuma selası: 12:05

Konya Cuma selası: 11:52

Antalya Cuma selası: 11:59

Van Cuma selası: 11:08

Trabzon Cuma selası: 11:23

Düzce Cuma selası: 11:57

Bolu Cuma selası: 11:55

17 EYLÜL 2021 CUMA EZANI VAKİTLERİ

İstanbul Cuma Namazı Vakti : 13:06

Ankara Cuma Namazı Vakti : 12:50

İzmir Cuma Namazı Vakti : 13:13

Bursa Cuma Namazı Vakti : 13:05

Konya Cuma Namazı Vakti : 12:52

Antalya Cuma Namazı Vakti : 12:59

Van Cuma Namazı Vakti : 12:08

Trabzon Cuma Namazı Vakti : 12:23

Düzce Cuma Namazı Vakti : 12:57

Bolu Cuma Namazı Vakti : 12:55

İstanbul, Ankara, İzmir sela ne zaman okunur? 23 Temmuz Cuma selası ne zaman okunur? Cuma selası saat kaçta okunuyor?

17 EYLÜL 2021 CUMA EZANI SAAT KAÇTA OKUNUYOR?

Cuma ezan saati yukarıda paylaştığımız şekildedir. 17 Eylül Cuma günü cuma namazı İstanbul'da 13:06 saatinde, İzmir'de 13:13 saatinde, Ankara'da 12:50 saatinde okunmaktadır. Diğer illerin namaz vakitlerine de yukarıda paylaştığımız gibi bakabilirsiniz. Şimdiden Allah kabul eylesin. Amin.

Cuma ezanı öğle ezanı vaktinde okumaktadır. Yani öğlen namazı ne zaman okunup kılınıyorsa Cuma namazı da o zaman kılınır. Namaza yetişmek için erkenden çıkmak gerekmektedir. Ezan okumaya yakın giderseniz camide yer bulamayabilirsiniz. Özellikle koronavirüslü dönemde camilerde sosyal mesafe kuralı uygulandığı için yer bulmak daha zor olur. Bu bakımdan erkenden camiye gitmekte fayda vardır. Türkiye'nin en kapsamlı haber sitesi, Haberler.com ile haberler devam ediyor.

Cuma vakti sela okunduktan az bir zaman sonra imam sohbet verebilir. Genelde her camide imamlar cuma selasından sonra vaaz vermektedir. Camiye erkenden gidip vaazı dinleyebilirsiniz.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title