Haberler

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile taksi genelgesi: Yolcu almamakta ısrar edenler trafikten men edilecek

Güncelleme:

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine taksi denetimleri genelgesi gönderdi. Genelgeye göre, yolcuyu almamakta ısrar eden taksi şoförlerine 'trafikten men' dahil yasal işlem yapılacak. Ayrıca taksi denetimleri artırılacak, şehirler arası otobüslerdeki gibi taksilerde de sivil personel, denetim gerçekleştirecek.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelgede, son dönemde özellikle büyük şehirler başta olmak üzere bazı taksi şoförlerinin kısa mesafe veya trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolcu almadığına ilişkin şikayetlerin artığına dikkat çekildi.

"ASAYİŞ OLAYLARINI ARTIRABİLİR"

Bu durumun taksi şoförleri ile yolcular arasındaki tartışmaları ve asayişe etkili olayları artırabileceği, taksilerde seyahat eden/etmek isteyenler ile turistler arasında mağduriyetlere neden olabileceği vurgulandı.

TRAFİKTEN MEN EDİLEBİLECEKLER

Mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi için yapılacak denetimler, şöyle sıralandı:

"Taksilerde kısa mesafe/trafik yoğunluğu gibi nedenlerle yolcunun alınmamasına ilişkin şikayet/müracaatlar ile konunun denetimlerde resen tespiti halinde güvenlik birimleri yolcunun mağduriyetini giderecek. Taksiye bindirilecek, yolcuyu almamakta ısrar eden taksi şoförleri hakkında ilgili oda ve belediye ile koordinasyon dahilinde gerekli yasal işlem (trafikten men dahil) yapılacak. Taksi denetimleri artırılarak şehirler arası otobüslerde uygulanan sivil personel denetimleri ticari taksiler için de uygulanacak. Taksi yolcularının yaşadıkları mağduriyetler hakkında şikayetlerini ulaştırabilecekleri mecralar (belediyeler, esnaf odası vb.) ile ilgili iletişim bilgileri kamuoyu ile paylaşılacak."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (7)

Fakır:

keşke birde taksicilere insanlık dersi verilsede, insanlıktan nasibini alsalar

54
5
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Uygulama etkili olmaya olur ama taksiciler bu sefer müşteriye saldırmaya başlar niye şikayet ettin diye ..

12
12
yanıtYanıtla
Suskun Demir:

Güzel uygulama arac almıyormu çekeceksin videoya direk men ya bunlar ekmek yemesin çok başıma geldi kısa mesafe diye almıyor

21
1
yanıtYanıtla
Orhan Tuna:

Ben el emegiyle çalışan küçük esnafım benim SSK pirimim taksiciye dolmuscuyla aynı bu bize haksızlık onlar plakayı 2 milyona satıyorlar hatta gecik bile ama bizler dükkanımızı 2 milyona satamiyoz bizim SSK pirimimiz çok düşük olmalı onlarınki çok yüksek olmali kuyumcu özel dış doktorlarida dahil zaten vergi vermiyorlar verselerde aşırı düşuk

6
3
yanıtYanıtla
Toprağın Babası:

nerde at hırsızı, sabıkalı var taksici oluyor. adamlar kısa mesafe almıyor. istiyor ki herkes çatalcadan tuzlaya gitsin.

6
2
yanıtYanıtla
tarafsızgörüş:

Türkiye de bütün köşe başları Taksicilerin, Köşebaşları taksicilere babalarından miras kaldı...! Bütün yollarda taksicilerin diğer sürücülerin hatta ambülansların yolda gitmeye hakkı yok sadece taksiciler varmış gibi araba kullanıyorlar. Taksicilere dayak atan olursa yanınızdayım

1
3
yanıtYanıtla
HAKAN ARSLANOĞLU:

Müşteri taksi seçemiyor. taksici gideceği noktaya veya trafiğin durumuna göre kendisi müşteri seçiyor.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title