Haberler

    Yapraklar dökülürken doğa bir başka güzel

    Güncelleme:

    SAKLI CENNETAtatürk Kent Ormanı, İstanbulYakın zamanda doğal ortamı korunarak yenilenen parkta 12 kilometrelik bir yürüyüş parkuru ve doğal bir gölet var. Sarıyer'deki park, İstanbul'un yorucu temposundan kaçmak, kendini doğanın kollarına atmak isteyenler için uygun bir tercih.

    SAKLI CENNET

    Atatürk Kent Ormanı, İstanbul

    Yakın zamanda doğal ortamı korunarak yenilenen parkta 12 kilometrelik bir yürüyüş parkuru ve doğal bir gölet var. Sarıyer'deki park, İstanbul'un yorucu temposundan kaçmak, kendini doğanın kollarına atmak isteyenler için uygun bir tercih. Saffet Emre Tonguç, Mustafa Seven, Selçuk Şamiloğlu ve Yücel Sönmez öneriyor.

    TARİHİ KEŞFEDİN

    Yıldız Parkı, İstanbul

    Avrupa Yakası'nın en önemli nefes alma alanlarından biri olan Yıldız Parkı'na birkaç saatliğine kafanızı dinlemek ve yenilenmek için gidebilirsiniz. Çimlerde yürümek, sincaplarla oynamak ve tarihi keşfetmek için birebir. Mustafa Seven, Dilan Bozyel, Saffet Emre Tonguç ve Bünyamin Aygün tavsiye ediyor.

    BOĞAZ'IN KIYISINDA

    Emirgan Korusu, İstanbul

    Etrafı yüksek duvarlarla çevrili koru, şehir merkezine çok yakın olmasına rağmen yemyeşil doğasını korumuş. Boğaz kıyısındaki korunun tarihi güzellikleri ve etkileyici manzarası sebebiyle şehrin en önemli yeşil alanlarından olduğunu söyleyen Rachel Araz, Bünyamin Aygün ve Melih Uslu burayı öneriyor.

    ADETA TERAPİ MERKEZİ

    Kuğulu Park, Ankara

    Ulus'tan Kızılay'a kadar uzanıp yürüyüşünüzü Kuğulu Park'ta bitirmek başkente özgü bir gelenek. Kavaklıdere'nin kalbindeki bu park için Melih Uslu "Kuğuların salındığı, güvercinlerin yıkandığı, asırlık ağaçların gölgelediği; gerçekten de doğal bir huzur ve terapi merkezi gibidir" diyor.

    DOĞA HARİKASI FALEZLER

    Düden Parkı, Antalya

    "Yüzyıllardır Antalya şehrini besleyen Düden Nehri'nin Akdeniz'le kavuştuğu, doğa harikası falezler şehrin simgelerdendir" diyen Saffet Emre Tonguç, Düden Parkı'nın hem eşsiz manzarası hem de sosyal tesisleriyle sonbahar günlerinin tadını çıkartmak için en güzel mekanlardan biri olduğunu söylüyor.

    GELENEKLERE BAĞLI

    Japon Bahçesi, İstanbul

    Bahar Akıncı, 6 bin metrekarelik alana kurulu Baltalimanı'ndaki Japon Bahçesi'ni "Tek kelimeyle muhteşem" diye anlatıyor ve "Burası aheste yürüyüşler için ideal" diyor. Gölet, şelale, taş bahçesi ve bir çardağın yer aldığı bahçede ayrıca 'Yogetsuan' denen Japon evi ve bu evin içinde de geleneksel bir çay odası var.

    BELGESEL GİBİ...…

    Kuş Cenneti, İzmir

    Burada gezerken kendinizi bir belgeselin içinde gibi hissedebilirsiniz. Yücel Sönmez "300 civarı farklı kuş türünü barındırıyor. Alanın sembol kuşları flamingolar" diyor. 40 bin hektarlık devasa bir büyüklüğe sahip Çiğli'deki İzmir Kuş Cenneti'nde bisiklete binebilir, kuşların arasında yürüyüş yapabilirsiniz.

    DÜNYA MİRASI

    Sur Dibi Park, Diyarbakır

    Dilan Bozyel "Bir yanınızda MÖ 2000'lerden kalma surlar, diğer yanınızda Dicle Nehri'ne eşlik eden bereketli toprakların olduğu, UNESCO Dünya Mirası listesine giren Hevsel Bahçeleri... Dünyada neredeyse başka bir örneği olmayan Sur Dibi Parkı'nda bu manzarayı izleyerek keyifle bir çay içebilirsiniz" diye tavsiyede bulunuyor.

    NOSTALJİK TAT

    Botanik Park, Bursa

    Kapılarını 1998'de açan Botanik Park, Bursalılar için her mevsim özel bir yer. Samet Altıntaş "Japon, İngiliz, Fransız bahçelerinin renk kattığı parkta 17'nci, 18'inci ve 19'uncu yüzyıllara ait eski Bursa evlerinin replikaları mevcut. Bisiklet yolu ve göletlerin etrafında sonbaharın son yapraklarını toplamak için harikulade bir zaman" diyor.

    HUZURUN ADRESİ

    Altındere Vadisi, Trabzon

    Çam ormanlarıyla kaplı vadide her yerden akan dereler ve küçük şelalelerle insana huzur veriyor. Vadiden 300 metre yükseklikteki Sümela Manastırı'na da evsahipliği yapan parkı "Burada hem yemyeşil bir manzarayı izleyip hem de coşan derelerin sesini dinleyebilirsiniz" diyen Selçuk Şamiloğlu öneriyor.

    Kaynak: Hürriyet / Magazin

    Saffet Emre Tonguç İstanbul Sarıyer Japon Haberler

    Bakmadan Geçme

    Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title