Haberler

KORONAVİRÜS TEDAVİSİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE, SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİİRLER YAZDI

Güncelleme:

KAYSERİ Devlet Hastanesi'nde eşi Fatma Temizyürek (82) ile birlikte koronavirüs tedavisi gören halk ozanı Abdülkadir Temizyürek (82), sağlık çalışanlarına şiirler yazdı.

KAYSERİ Devlet Hastanesi'nde eşi Fatma Temizyürek (82) ile birlikte koronavirüs tedavisi gören halk ozanı Abdülkadir Temizyürek (82), sağlık çalışanlarına şiirler yazdı. Abdülkadir Temizyürek, 'Eşimle birlikte 12 gündür hastanede yatıyorum. Hastanedeyken 5-6 şiir yazdım. Şiirlerimde sağlık çalışanlarımızı övdüm. Çok güzel çalışıyorlar dedi.

Kayseri'de yaşayan halk ozanı Abdülkadir Temizyürek, eşi Fatma Temizyürek ile birlikte 12 gün önce yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Kliniği'ne başvurdu. Sonuçları pozitif çıkan çift, hastanede tedaviye alındı. Abdulkadir Temizyürek, tedavi gördüğü süreçte sağlık çalışanları için şiirler yazdı.

Yaşadığı süreci anlatan Abdülkadir Temizyürek, 'Sarız'da yeğenimin düğününe katıldık. Muhtemelen orada bu hastalığa yakalandık. Muayene olduk. Şu an eşimle birlikte 12 gündür hastanede yatıyorum. Allah devletimizden razı olsun. Eski halimize döndük. Hastanedeyken 5-6 şiir yazdım. Ben halk ozanıyım. Şiirlerimde sağlık çalışanlarımızı övdüm. Çok güzel çalışıyorlar diye konuştu.

Eşi Fatma Temizyürek ise, 'Yeğenimizin düğününe gittik. Orada hastalandık. İlk olarak hastalık öksürük ile başladı. Çok şükür şimdi iyiyim dedi.

Hastaların sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Dahiliye Uzmanı Dr. Ayşegül Yalçınkaya da, 'Çekilen tomografilerinde koronavirüs görüldü. 12 gündür tedavilerini yapıyoruz. Abdülkadir Bey hastalığı eşine göre daha hafif geçirdi. Fatma Hanım'ın biraz oksijene ihtiyacı oldu. Hastalarımızın ikisi de oksijensiz olarak tedavilerine devam ediyor. Abdülkadir Bey yanıma gelerek sağlık çalışanları için şiir yazdığını söyledi. Ben de şiirleri okudum. Çok mutlu oldum. Kendisi ozanmış ifadelerini kullandı.

'ÇOK DUYGULANDIM'

Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İsmail Altıntop ise şiirlerin kendilerini mutlu ettiğini kaydederek, 'Dahiliye uzmanımız Ayşegül Hanım, çok kıymetli bir ozanın eşi ile koronavirüs tedavisi gördüğünü, bu ozanın hastanede sağlık çalışanlarını öven şiirler kaleme aldığını söyledi. Şiirlerin yazdığın kağıdın fotoğrafını bana çekip gönderdi. Ben de okudum. Çok duygulandım. Sağlık çalışanlarımızı övmüş. Amcamızın ellerinden öpüyorum dedi.

Temizyürek, yazdığı bir şiirlerde şu ifadelere yer verdi

'Zalim virüs camimize saldırdı Katili yurduna gönder Allah'ım Mesafeli, maskeli namaz kıldırdı Katili yurduna gönder Allah'ım Erkilet'ten kalkar uçak sürüsü Gelip de götürmez bizi birisi Kaybımız 5 milyonu geçiyor Katili yurduna gönder Allah'ım Eski günümüze döndür Allah'ım. Yasinsiz öldürme getirttir hoca Gönlümüz taze ya diyorlar koca Kara tren Ankara'ya varırsan Aşıyı çoğaltsın Fahrettin Koca Katili yurduna gönder Allah'ım Doktorlarımıza kıymasın ne olur Onlarsız halimiz perişan olur Abdülkadir kulun kurbanın olur Katili yurduna gönder Allah'ım.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Devlet Hastanesi Kayseri Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title