Haberler

İSTANBUL-El Emeği Festivali 150 kadının tasarımlarını buluşturdu

Güncelleme:

İstanbul Bahçelievler'de başlatılan El Emeği Festivali, 150 kadının el emeği ürünlerini bir araya getirdi. Kadınlar, Yenibosna Kuleli Parkı'nda oluşturulan alanda tasarımlarını satışa sunma fırsatı buldu. Sergiyle katılımcıların aile bütçesine katkı sunması amaçlanıyor.

Bahçelievler Belediyesi istihdam oluşturmak ve ilçede bulunan kadınlara katkı sağlamak için Yenibosna Kuleli Parkı'nda El Emeği Festivalini başlattı. İnternetten yapılan başvuruların ardından 80 stantta yaklaşık 150 kadın tezgah açtı. 16 Ekim Cumartesi gününe kadar sürecek sergide kadınlar, yapmış oldukları el emeklerini açtıkları stantlarda satışa sunarak aile bütçelerine katkıda bulunacak.

"KADINLARIN SOSYAL HAYATTA OLMALARINI İSTİYORUZ"

Festivalin açılışında konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, "Kadınlar evlerine destek sağlarsa ve harçlıkları olursa inanın evde çok daha rahat edecek, özgüvenleri artacak. Biz kadınların evlerden dışarıya çıkıp sosyal hayatta olmalarını istiyoruz. Lütfen özellikle kız çocukları okusun. Okuyarak iyi bir meslekleri olacak. Biz Bahçelievler Belediyesi olarak yaklaşık 2.5 yıldır sizlerin hizmetindeyiz. Yaptığımız çalışmaların tek amacı sizlere iyi hizmet vermek. Daha mutlu ve güzel, barışçıl bir ortam sağlamak? dedi.

"BU ALANLARDA GÜZEL SATIŞLAR YAPIYORUZ"

Kendi tasarladığı el örgüsü çantalar ile festivale katılan Aynur Durmuş, "Ben tasarımcıyım, ancak 2 yıldır çalışmıyorum. Hobi olarak tasarıma başladım sonrasında da sevdim. Sağ olsun belediye başkanımız da bize böyle imkanlar sundu. İnşallah daha da kalıcı bir yer olur, bunu çok istiyoruz. Haftanın belirli günleri ürünlerimizi sergileyeceğimiz bir yer olursa çok seviniriz. Bu alanlarda güzel satışlar yapıyoruz? dedi.

'BÖYLE BİR FIRSATLA KENDİM İÇİN 3-5 KURUŞ KAZANIYORUM'

Akşamları evde televizyon izlerken ürünlerini tasarladığını belirten Neriman Ural, 'İlk defa böyle bir etkinlik içinde yer aldım ama çok memnunum. En azından evde yaptığım el işi ürünleri burada değerlendirebiliyor ve paraya çevirebiliyorum. Ev hanımı olduğum için sigortam yok ve eşime bağımlı kalıyorum. Ama böyle bir fırsatla kendim için 3-5 kuruş kazanıyorum. Bebek yelekleri danteller, kazaklar, şapkalar, atkılar hepsi var. Akşamları evde televizyon izlerken yaptığım ürünleri satışa sundum' diye konuştu.

Amigurumi bebekler yapan bir diğer tasarımcı kadın ise 'Bunları evde üretiyorum. Bir hobi olarak başladım ve şu anda harçlığımı çıkarıyorum. Başkanımız da seçimden önce bize böyle bir söz vermişti ve bunu gerçekleştirdi. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ziyaretçileri buraya bekliyoruz, kadın el emeği festivaline destek olsunlar. Ürünlerimizi gayet de uygun fiyatlara veriyoruz' ifadelerini kullandı.

"FESTİVAL SAYESİNDE KADINLARLA FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPIYORUZ"

Yeni yıl için hazırladığı ürünlerle dikkat çeken Reyhan Çetinyürek ise şunları söyledi:

"El yapımı ahşap boyama yapıyoruz. Onun dışında dekoratif ev ürünlerimiz var. Burada satışa sunulan ürünlerin tamamı el emeği, göz nuru. Belediyemiz çok güzel bir festival düzenledi. Her şey düşünülmüş. Belediyemiz ve kadın meclisimize çok teşekkür ederiz. Bu tür işleri yapan diğer arkadaşlarla bir araya geliyoruz. Birbirimizle fikir alışverişimiz oluyor. Muhteşem güzel şeyler yaşıyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bahçelievler Yenibosna İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title