Haberler

Masterchef yemekleri! Mıhlama tarifi: Mıhlama nasıl yapılır? Mıhlama tarifi nedir? Mıhlama nasıl yapılır?

Güncelleme:

Mıhlama , mıhlama tarifi ile yöresel lezzetlerin tadını sofranıza taşıyabilir, kahvaltı sofranızı zenginleştirebilirsiniz. Misafirlerinize ve ailenize lezzetli anlar yaşatmak istiyorsanız Kuymak tarifi, mıhlama tarifi sizin için özel bir seçenek olacaktır. Mıhlama nasıl yapılır?

MIHLAMA NEDİR?

Kuymak, Samsun'dan Artvin'e yani Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Bayburt, Artvin, Çorum, Sivas, Tokat, Amasya ve Erzurum illerinde yaygın olan, Karadeniz Bölgesi'ne ait bir yemektir.

Gürcistan, Dağıstan, Azerbaycan ve Kafkasya'nın bazı bölgelerinde de çok popülerdir. Mısır unu, tereyağı ve genellikle minci adı verilen tuzlu çökelek (bazı yörelerde telli peynir veya su peyniri) kullanılarak yapılan mısır lapasının adıdır. Kuymak yemeğinin diğer bir ismi Mıhlama olarak geçmektedir. Kuymak'ta mısır unu kullanılırken, Mıhlama yemeğinde ise peynir kullanılmaktadır. Trabzon'da kuymak popülerken Rize'de mıhlama popülerdir. Haberler.com haberini okuyorsunuz. Haber kaldığı yerden devam ediyor.

MIHLAMA TARİFİ

Karadeniz'in meşhur lezzetlerinden biri olan kuymak, aile sofralarının en tatlı lezzetlerinden biri. Eğer sizde pratik kuymak tarifi arıyorsanız. Bu tarifimizde karadenize özel kolot peyniri ve tel peyniri bulamayanlar için kaşarlı kuymak tarifi yapımını gösteriyoruz. Peki kaşarlı kuymak nasıl yapılır? İşte kaşarlı kuymak tarifi...

MIHLAMA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

- 2 tepeleme kaşığı tereyağı

- 3 yada 5 tepeleme kaşığı mısır unu

- Tuz Gündem haberler için bizi takip edin. Haberler.com gündemin sıcak konularını sizler için derliyor.

- 1 bardak doğranmış kaşar peyniri (İsteğinize göre daha az yada fazla olabilir)

- Kaynar su

MIHLAMA NASIL YAPILIR?

- Tereyağını eritin ve mısır unu ilave edin. Burada önemli olan mısır unu, irmik gibi iri çekim olursa daha iyi lezzet alabilirsiniz.

- Mısır ununun kokusu çıkıp, hafif rengi dönene kadar kavurun.

- Yavaş yavaş içerisine kaynar su ilave edin ve sürekli karıştırın.

- Karıştırdıkça gerekli görürseniz su ilave edin.

- Boza gibi daha akışkan bir hal alana kadar su ilave etmeniz gerekiyor.

- Kıvamını isteğinize göre ayarlayın fakat akışkan hali en ideal olanıdır.

- Daha sonra tuz ilave edilip karıştırın.

- Altını kısarak, üstüne yağları çıkana kadar pişirmeye devam edin.

- Bu noktada kuymağın her yerinin göz göz kaynamış olması gerekir.

- Son olarak kaşarlar her yerine denk gelecek şekilde ekleyin fakat hiç karıştırmayın.

- Kaşarları eriyip, yağı üste çıktığında ocağın altını kapatın.

Kahvaltılık tarifler! Kuymak tarifi, mıhlama tarifi! Mıhlama nasıl yapılır?Kuymak

PRATİK MIHLAMA TARİFİ

1 su bardağı mısır unu

3 su bardağı su

Tuz

250 gr telli peynir

4 yemek kaşığı tereyağ

PRATİK MIHLAMA YAPILIŞI

Tereyağı düşük ateşte eritin. Mısır ununu ekleyip kavurun. Sonra su ve isteğe göre tuzunu atın, suyu kaybolup tereyağı üste çıkana kadar pişirin. Sonra peyniri ekleyip bir kaç dakika daha karıştırdıktan sonra kuymak hazır duruma gelir. Afiyet olsun.

MIHLAMA TARİFİ! MIHLAMA NASIL YAPILIR?

Tarifi için gerekli malzemeler:

1 Çay Bardağı Mısır Unu

2 Yemek Kaşığı Tereyağı

1.5 Su Bardağı Su

MIHLAMA HAZIRLANIŞI

Tavada erittiğimiz tereyağının suyu ekleyin, üzerine mısır ununu dökerek hızlıca karıştırın. Kaynadıktan sonra üzerine küçük küçük parçalara ayırdığımız peynirleri dökerek peynirler eriyene kadar karıştırın. Afiyet olsun.

PRATİK MUHLAMA TARİFİ

2 su bardağı su

4 yemek kaşığı

250 gram tel peyniri

1 su bardağı süt

Mısır unu

Kahvaltılık tarifler! Kuymak tarifi, mıhlama tarifi! Mıhlama nasıl yapılır?Mıhlama

PRATİK MUHLAMA HAZIRLANIŞI

Öncelikle hazırladığınız terayağını, düşük ateşte kadar pişirin.

Azar azar mısır unu ilave edin, tahta bir kaşıkla mısır ununu kavurun.

Mısır unu renk alınca suyu ekleyin.

Kaynayan suda şişen mısır ununa tel tel ayırdığınız Trabzon peynirini katıp, karıştırın.

Mıhlamayı aralarda karıştırarak kısık ateşte pişirin. Tereyağı üzerine çıkıp, renk aldığında ocaktan aldığınız mıhlamayı bekletmeden sıcak olarak servis edin.

Su yerine süt kullanmayı tercih edebilirsiniz.

KUYMAK VE MIHLAMA ARASINDAKİ FARK NEDİR?

- İkiside Karadeniz Bölgesi'ne aittir.

- Trabzon'da kuymak, Rize'de mıhlama denilmekte.

- Kuymakta en önemli malzeme mısır unu, mıhlamada peynirdir.

- Her ikiside tereyağı, mısır unu, peynir ile yapılır.

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title