Haberler

Ergun Demirsoy kimdir? Prof. Dr. Ergun Demirsoy kaç yaşında, nereli? Ergun Demirsoy biyografisi!

Güncelleme:

İhtisasını İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi, Kalp ve Damar Cerrahi bölümünde tamamladı. İhtisasının ardından Türkiye'nin en önemli kalp cerrahlarından Prof. Dr. Bingür Sönmez ile 10 yıl birlikte çalıştı. Peki, Ergun Demirsoy kimdir? Prof. Dr. Ergun Demirsoy kaç yaşında, nereli? Prof. Dr. Ergun Demirsoy mesleği nedir? Ergun Demirsoy hayatı ve biyografisi nedir?

İhtisasını İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi, Kalp ve Damar Cerrahi bölümünde tamamladı. İhtisasının ardından Türkiye'nin en önemli kalp cerrahlarından Prof. Dr. Bingür Sönmez ile 10 yıl birlikte çalıştı. Peki, Ergun Demirsoy kimdir? Prof. Dr. Ergun Demirsoy kaç yaşında, nereli? Prof. Dr. Ergun Demirsoy mesleği nedir? Ergun Demirsoy hayatı ve biyografisi nedir? İşte detaylar haberimizde...

PROF. DR. ERGUN DEMİRSOY KİMDİR ?

1965 Trabzon doğumlu olan Ergun Demirsoy, Trabzon'da futbol başarısıyla öne çıktı.Bir yandan Tıp eğitimini sürdürürken, diğer yandan futbol oynayan ender sporcular arasında yer aldı.Trabzonspor amatör takımının profesyonel lige geçtiği dönemde, Çapa Tıp Fakültesi Kalp ve Damar cerrahisi bölümünü kazandı. İhtisasını İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi, Kalp ve Damar Cerrahi bölümünde tamamladı. İhtisasının ardından Türkiye'nin en önemli kalp cerrahlarından Prof. Dr. Bingür Sönmez ile 10 yıl birlikte çalıştı.

Bu dönemde, bütün cerrahları düşündüren, açık kalp ameliyatları onu da düşündürüyordu. Birlikte çalıştıkları;Prof. Dr. Bingür Sönmez ile, bazı Kalp kapak ameliyatlarını göğüs kafesini kesmeden yapıyorlardı. Bu da bir anlamda, mini bypass'ın ilk kıvılcımı gibiydi.

Akademik gelişimi içi yurtdışında önemli merkezlerde bulunan Demirsoy, Belçika'da robotik ameliyatların da yapılmakta olduğu merkezde (OLV Clinic-Aalst)'de, İsviçre'de Cenevre Üniversitesinde (University of Geneva) çalıştı. Ayrıca Amerika'da; Chicago'da Loyola Üniversite'nde Kalp ve Akciğer Nakli üzerine çalıştı.

Bu arada "Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü"nün organizasyonuyla Hint Okyanusu'nda bulunan Mauritius Adası'nda bir ayı aşkın süreyle gönüllü olarak çalışıp, orada çok sayıda açık kalp ameliyatları yaptı.

2008 yılında, Prof Dr İsmet Dindar ile birlikte Ordu'da kalp cerrahisi bölümünün kurulması çalışmalarında bulundu. Kapsamlı bir ameliyathane oluşturulduktan sonra, gönüllü olarak hafta sonları burada 2 yıl boyunca genç cerrahlarla birlikte ameliyatlar gerçekleştirdi. O dönem buradagenç kalp cerrahları yetişti. Şimdi başarılı ameliyatlar burada sürdürülüyor.

2004 yılında doçent olan Demirsoy, profesörlük ünvanını 2010 yılında Anabilim Dalı başkanlığını yaptığı Yeditepe Üniversitesi'nden aldı.

Daha sonraBahçeşehir Üniversitesinde, hem Anabilim Dalı Başkanı, hem de Cerrahi Bölümler başkanlığı görevlerinde bulunan Demirsoy, halen Beykent Üniversitesinde akademik kadro üyesi olarak genç hekimlerin yetişmesine katkıda bulunmaya devam ediyor.

Prof Dr. Ergun Demirsoy 2014 yılından beri ameliyatlarını görev yaptığı Şişli Kolan Hastanesi'nde gerçekleştiriyor.

Çok sayıda ulusal ve uluslarası akademik makalesi yayınlanan Demirsoy, 2016 yılından beri Avrupa Kalp ve Damar Cerrahisi yönetim kurulu üyeliğini sürdürmektedir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title