Haberler

TBMM Kadına Yönelik Şiddeti Araştırma Komisyonu, incelemelerde bulundu

Güncelleme:

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), kadına yönelik şiddetin sebeplerinin tüm yönleriyle araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan komisyon, İstanbul'da incelemelerde bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), kadına yönelik şiddetin sebeplerinin tüm yönleriyle araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan komisyon, İstanbul'da incelemelerde bulundu.

Tbmm Kadına Yönelik Şiddeti Araştırma Komisyonu üyeleri, İstanbul'daki inceleme ve ziyaretlerinin ardından gazetecilerin karşısına geçti. Hasdal'daki İstanbul 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünde yapılan basın toplantısına, Komisyon Başkanı AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile komisyon üyesi milletvekilleri katıldı.

İstanbul'da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Çalık, herkesin hassasiyet göstermesi gereken bir konu olan şiddetin, uluslararası ve ulusal düzeyde alınan tüm önlemlere rağmen maalesef tüm toplumlarda yaygın olarak devam ettiğine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kadına karşı şiddete dair reform niteliğinde yasal düzenlemeler yapıldığını ifade eden Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2012 yılında yürürlüğe giren Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, şiddetle mücadelede en etkin tedbirleri içermektedir. Yasal düzenlemelerle sağlanan hakların uygulamalara tam olarak yansıtılmasına yönelik çalışmaları artırarak devam ettiriyoruz. 'Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans'ı hepimiz benimsiyor, bunun için de mücadele ediyoruz. Yasal metinlerimizin bu kadar güçlü olmasına rağmen uygulamadaki eksikliklerin ya da aksak giden alanlarımızın var olup olmadığını, komisyon üyesi milletvekili arkadaşlarımız, uzmanlarımızla birlikte sahalarda yapmış olduğumuz çalışmalarla yerinde görmek istedik."

Çalık, komisyonun ilk toplantısını 21 Nisan'da yaptıklarını, son toplantıyı da 4 Kasım'da yapmayı planladıklarını aktararak, rapor yazım çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

İlk günden bugüne değin 23 toplantı gerçekleştirdiklerini ve bu toplantılarda Aile, İçişleri, Adalet ve Milli Eğitim bakanlıklarına bakan düzeyinde davetler yaptıklarını, çok güçlü sunumlarla geri dönüşler aldıklarını belirten Çalık, bunların yanı sıra kamu kurum kuruluşlarını, Diyanet İşleri Başkanlığını, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığını, sivil toplum örgütlerini, medya mensuplarını ve akademisyenleri dinlediklerini, 100'e yakın kişiyi komisyonda misafir ettiklerini kaydetti.

Çalık, bugün İstanbul'da, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) kadın konukevleri ile yerel yönetimlerin yaptığı kadın konukevlerini ziyaret ettiklerini anlatarak, "Gaziosmanpaşa Belediyesinin kadın konukevini ziyaret ettik, sunulan imkanları görmekten memnuniyet duyduk. Gaziosmanpaşa'da kaymakamlık, başsavcılık ve belediye tarafından organize edilen 'Beyaz Ev Projesi'ni incelemekten memnuniyet duyduk." dedi.

Kadın programı sunucularıyla da görüştüklerini ifade eden Çalık, şunları söyledi:

"Biraz evvel gündüz kuşağında özellikle aile içi şiddet, kadına yönelik şiddetle ilgili program yapan Müge Anlı ve Serap Paköz'ü dinledik. Hem tecrübelerinden istifade ettik hem de onlardan beklentilerimizi kendileriyle paylaştık. Derdi kadın olan ve derdi kadına yönelik şiddetle mücadele etmek olan herkesi komisyonumuzda sonuna kadar dinledik. Kadına yönelik şiddetle mücadelemiz bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da devam edecek."

Kaynak: AA / Güncel

TBMM Kadına Yönelik Şiddeti Araştırma Komisyonu Milletvekili İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title