Haberler

Merkez Bankası Başkanı'ndan Kılıçdaroğlu'nun 128 milyar dolar sorusuna yanıt: Reel sektörün döviz açığı kapatıldı

Güncelleme:

Dün sürpriz bir ziyaretle Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, görüşmede 128 milyar dolar meselesini de gündeme getirdi. Kılıçdaroğlu, "128 milyar dolar kimlere verildi?" diye sordu. Kavcıoğlu ise eski açıklamasını yineleyerek reel sektör için kullanıldığını söyledi.

Merkez Bankası'nda üç üst düzey yetkilinin görevden alınmasıyla dolar yükselişini hızlandırdı ve 9,27 ile rekor kırdı. Dolardaki yükseliş sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken bir hamle geldi. Kılıçdaroğlu dün Merkez Bankası'na giderek Başkan Şahap Kavcıoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, " Merkez Bankası'na siyasi müdahalenin doğru olmadığını ilettik" dedi.

"SOKAKTAKİ İNSAN ETKİLENECEK"

TL'deki değer kaybına ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, "Bunun yansımaları sokaktaki insana gelecek. Esnafından tutun, taşeron işçisine kadar, işsizlere kadar, mutfağı etkileyecek bu. Bugüne kadar hep vatandaşın ağzında bir lokma vardı, şimdi mutfağındaki tencereyi de almaya çalışıyor. Bu konudaki bütün hassasiyetimizi ifade ettik.Elektrik, akaryakıt, doğalgaz, ciddi sorunlar çıkabilir bu kış. Burada da fakirin fukaranın hakkını korumak için en azından bütçelerine katkıda bulunmak için fon oluşturulması gerektiğini ifade ettik. Aksi halde bu kış kötü olacak." ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası Şahap Kavcıoğlu ise "Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Daha önceki eleştirilerine yönelik açıklamalar yaptık." ifadelerini kullandı

KILIÇDAROĞLU 128 MİLYAR DOLARI SORDU

Öte yandan görüşmenin detayları da ortaya çıkmaya başladı. Muhalefet son dönemde iktidara Merkez Bankası rezervleri üzerinden yükleniyordu. Kılıçdaroğlu, görüşmede bu konuyu da gündeme getirerek Kavcıoğlu'na "128 milyar dolar kimlere verildi?" diye sordu. Kavcıoğlu da rezerv konusuna o günkü şartlarda bakmak gerektiğini belirterek, 2020 sonu itibariyle reel sektörün döviz pozisyon açığının 208 milyar dolardan 157 milyar dolara indiğini ve bunun rezervlerden ya da Merkez Bankası işlemlerinden karşılandığına yönelik açıklamasını yineledi.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Merkez Bankası Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500

Yorumlar (9)

Mehmet Mandal:

Ben reel sektörüm hani benim payım ?? Kimse yemez bunları

71
22
yanıtYanıtla
Birinci Adem:

Ben de reel sektör olmak istesem banada verirlermi ki D

69
19
yanıtYanıtla
Ceyhan Özgür:

Reel sektör ne önce onu bi öğren.

yanıt10
yanıt14
ahmet himmetoğlu:

Aman olma reel sektör olup bi dünya vergiyle uğraşma, akıllı uslu çalış salla başını maaşını al, hiç girme bu sektöre, en azından azda olsa aldığın belli harcadığın belli, bizde ne aldığımız belli ne harcadığımız,

yanıt9
yanıt4
Edip Sevük:

Anlaşılmayacak bir durum yok real madrite vermiş.

38
31
yanıtYanıtla
Fuat Borcali:

kose de bucakda bakalda esnafda, dolar ile alis veri yapiliyor hemen yasak gelmeli

44
10
yanıtYanıtla
ahmet himmetoğlu:

sende esnafsan reel sektörsün ,küçük büyük fark etmez, ben elektrikciyim sana uydu malzemesi ve ya güvenlik kamerası satıyorum. sen bana TL ile ödüyorsun bende bu nu dolar ile ödüyorum nereden alıyorum doları,

35
13
yanıtYanıtla
Fuat Borcali:

dolar ile alis verise yasak gelsin

32
14
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Kardeş yaşın kaç , dolarla alış veriş nasıl yasaklanacak , yurt dışından aldığın ürünleri Türk lirası ile mi vereceksin hayrola Türk lirasını kim takar , boş yorum yapmışsın birşey bildiğin yok

yanıt14
yanıt5
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title