Haberler

Kayseri Büyükşehir Belediyesi gelecek yıl 3 bin damızlık küçükbaş hayvan dağıtacak

Güncelleme:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, gelecek sene çiftçilere 3 bin damızlık küçükbaş hayvan 1000 ton da yem bitkisi tohumu dağıtılacağını bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Tomarza, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinde mera varlığı doluluk oranına göre haziran ayında "Koyunlar Artıyor, Meralar Şenleniyor Projesi" ile 11 ilçede yaşayan 55 aileye 1100 adet damızlık küçükbaş hayvan teslim edildi.

Bu sayıyı gelecek sene 3 bine çıkaracaklarını belirten Büyükkılıç, "3 bin küçükbaş hayvan dağıtmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bu konuda amacımız kırsaldaki koyun üreticilerine gerekli fırsatı ve desteği verip, küçükbaş hayvanlarla ilgili çalışmalarla Kayseri'de bir projeyi hayata geçirmektir. Sadece ticaret ve endüstri merkezinin yanında pandemi döneminde gördük ki tarım ve hayvancılık ile gıda konusu bizim olmazsa olmazımızdır. Küçükbaş Hayvancılık Projemiz sayesinde koyunlar artacak, meralar şenlenecek." ifadelerini kullandı.

Başkan Büyükkılıç, ayrıca çiftçilerin kaba yem üretimini artırmak için 33 bin 680 dekarda 450 ton yem bitkisi tohumu desteklemesi yaptıklarını, gelecek sene 1000 ton tohum dağıtımı yapacaklarını da kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Memduh Büyükkılıç Kayseri Yerel Toplum Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title