Haberler

Oğluna şiddet gösterdiğini ileri sürdüğü öğretmene kafa attı

Güncelleme:

Yenişehir ilçesi Aziziye Mahallesi'ndeki Şehit Mehmet Hüseyin Balta Ortaokulu'nda öğrenci olan Y.E.O., sınıfta yalan söylediği gerekçesiyle öğretmeni A.B. tarafından iddiaya göre dövüldü. Y.E.O., eve döndüğünde durumu ailesine anlattı. Bunun üzerine baba Bilal O. ile kızı S.S.O. okula gitti.

TARTIŞMA SIRASINDA BABA, ÖĞRETMENE KAFA ATTI

Okulda, baba- kız ile öğretmen A.B. arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Bilal O., öğretmen A.B.'ye kafa attı. Araya giren diğer öğretmenler, polise haber verdi. İhbar üzerine okula gelen polis ekipleri, tarafları sakinleştirdi. Bilal O. ve öğretmen A.B.'nin şikayeti üzerine taraflar karakola götürüldü.

Oğluna şiddet gösterdiğini ileri sürdüğü öğretmene kafa attı

"ÇOCUĞUN PSİKOLOJİSİ ALTÜST OLDU"

Öğretmen A.B. hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de şikayette bulunan Bilal O., oğlunun öğretmeni tarafından hem fiziksel hem de duygusal şiddete maruz kaldığını söyledi. Bilal Ö., "Konuşmak için okul müdürünün yanına gittim. Eğer şiddete karşı bir insan olmasam ve şiddet yapmaya gitsem yanıma 23 yaşındaki kızımı almam. Okulda müdürü bulamadık, etrafta yetkili birini beklerken öğretmen yanımıza yanaştı. Oğluma, 'Bu kim?' dedim. 'Öğretmenim' dedi. 'Hocam neden çocuğuma şiddet uyguladınız, sebep ne, öğrenebilir miyim' dedim. 'Oğlunuz yalan konuşuyor', dedi. Dedim 'Siz mi, vurdunuz?' 'Evet ben vurdum', dedi. 'Hangi hakla vuruyorsunuz', dedim. 'Ben öğretmenim' dedi. Ben de 'Bir eğitici olarak çocuklara şiddet uygulamanızı mı hak kılıyor' dedim. O da 'Bana şiddet uygulayamazsınız' dedi. Ben, 'Sizinle konuşuyorum size şiddet uygulamıyorum' dedim. Bağırmaya başladı 'Bana şiddet uygulama' diye. Ben de 'Müdürün odasına gidelim' dedim. Müdürün odasına yönelirken diğer öğretmenler de benim üzerime geldi vandalca. Bağırmaya ve psikolojik olarak baskı uyguladılar ve kızım da 'Sizi şikayet edeceğim' dedi. Kızıma yakın bir mesafede yanaşarak elini kaldırdı, o esnada ve psikolojiyle kızıma vuracak hissiyle hiç yapmak istemediğim ve şiddete karşı olmama rağmen öğretmene fiziksel temasta bulundum. Okul yönetimi bunun üzerine beni kızımla beraber odaya aldılar, üzerimize kapıyı kilitlediler. Yaklaşık 8-10 öğretmen psikolojik baskı uyguladılar. Ben diyorum ki 'Çocuğum dövülmüş'. Bana diyorlar ki 'Eğitimciye şiddet uygulayamazsın', diyorlar. Şikayetçi oldum, aynı zamanda maddi ve manevi tazminat davası açacağım. Avukatım bunun için dosya hazırlıyor. Çocuğun psikoloji altüst oldu, 10 yaşındaki çocuk gece uykudan bağırarak kalktı ve altını ıslatmıştı."'

Oğluna şiddet gösterdiğini ileri sürdüğü öğretmene kafa attı

SENDİKALARDAN AÇIKLAMA

'Olayın yaşandığı okula gelen Eğitim Bir-Sen, Eğitim Sen ve Türk Eğitim Sen il başkanları öğretmen A.B. ile görüştü. Öğretmenler ve sendika temsilcileri ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Oğluna şiddet gösterdiğini ileri sürdüğü öğretmene kafa attı

"Görev yapan öğretmen arkadaşımızın veli tarafından saldırıya maruz kalması, öğretmene şiddet yasasının derhal çıkarılması gerektiğini, öğretmeni koruyan bir meslek kanununa duyulan ihtiyacın aciliyetini ortaya koymuştur. Öğretmeni güçlendirecek, donatacak, koruyacak tedbirler almak yerine, onu hedef alan saldırılar karşısında sessizliğe gömülmenin anlaşılır bir yanını göremiyoruz. Toplumdaki şiddeti eğitimle yok etmenin hesabını yaparken, şiddeti eğitimin içine sokmaya davetiye çıkarıcı uygulamaların akılla, izanla ve vicdanla telif edilir bir yanı yoktur."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eğitim Bir Sen Haberler

Bakmadan Geçme

Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli?
title