Haberler

Emre Belözoğlu: Türk futbol tarihinin en iyisi Hagi

Güncelleme:

Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Medipol Başakşehir'de Aykut Kocaman'dan koltuğu devralan Emre Belözoğlu, turuncu-lacivertlilerle adeta şov yapıyor. Süper Lig'de 5'te 5 yapan genç teknik direktör, beIN Sports'a konuştu.

"TEKNİK ADAMLIK DAHA ZORMUŞ"

"Teknik direktörlüğünüzde sol ayağımı devreye sokacağım" dediğiniz an oldu mu sorusuna Emre Belözoğlu, "Teknik adamlık yüksek seviyede futbol oynadıktan sonra kolay değil. Oyuncudan da beklentiniz yüksek oluyor. Şimdiye kadar verdiğim görevleri oyuncularım samimiyetle yerine getirdiler. Futbolculuk zor bir meslek. Teknik adamlık daha da zormuş. Bazen oyunun içinde olmak istediğim anlar oluyor. Bunları bir kaç kez yaşadım" dedi.

"FUTBOL ARTIK DÜNYADA BAŞKA BİR YERE GİDİYOR"

Başakşehir'in 5'te 5 yapmasının ana faktörünün sorulması üzerine Emre Belözoğlu, "Büyük fotoğrafta bunu büyük bir başarı olarak göremeyiz. Başakşehir üst üste galibiyetlere alıştırmış. Ancak son sene sıkıntılı bir dönem yaşamıştı. Oyuncuların potansiyelirinin farkındaydık. İlk geldiğimizde de bunu da dile getirmiştim. Biz küçük dokunuşlarla, onları doğru zamanda, doğru yerde oynatarak, oynatmak istediğimiz oyunu doğru anlatarak... Futbol artık dünyada başka bir yere gidiyor. Matematiğini bilirsiniz. Ya da futbolu çok iyi bilebilirsiniz. Ama futbolu anlatma işi başka bir yetenek. Ben ve arkadaşlarım özellikle son bir ayda analizlerimizi yaparak doğru ilerledik. Bunun da karşılığını aldık. Bunda en büyük itici gücümüz de oyuncu kalitemiz oldu. Bu gelişimde en büyük güç onların" yanıtını verdi.

"YABANCI DİL DÜNYANIN GELDİĞİ NOKTADA ÇOK ÖNEMLİ"

Takımdaki çoğu oyuncuyla onlarla aynı dilde konuşmasıyla ilgili olarak Emre Belözoğlu, "Sevdiğiniz insanlarla konuşmadan da anlaşırsınız. Bazen hal dili devreye girer. Bazen birbirinize bakarsınız anlarsınız. Yabancı dil dünyanın geldiği noktada çok önemli. İngiltere'de, İspanya'da, İtalya'da oynadım. Üç dil biliyorum. Hepsi mükemmel değil ama anlatmak istediğimi onlara anlatacak kadar iyi. Onlarla birlikte ortak dil önemli. Oyuncular o samimiyeti görmek isterler. Başakşehir bu anlamda çok değerli bir yer. Bana da futbolculuk dönemimde iyi geldi. Buradaki ortam da gelişmeye müsait. Biz de daha önce onların geçtiği yoldan geçen olarak yardımcı olmaya çalışıyorum" yorumunu yaptı.

"İSİM VERMEM HAKKANİYETLİ OLMAZ"

Fatih Terim, Luis Aragones, Roberto Mancini gibi isimlerle çalıştığının hatırlatılması üzerine genç teknik adam, "Futbolculuğuma bütün teknik adamların katkısı oldu. Hepsini iyi duygularla anmak istiyorum. Ama teknik adamlık yolunda yine çalıştığım isimlerden etkilendim. Güncel teknik adamlarla alakalı kendi ekibimle fikirler üretiyoruz. Bu bir gelişim süreci. İyi bir başlangıç yaptık. İyi yoldayız. Ama bu yolda kendinizi güncellemeniz, yenilemeniz gerekecek. Tek başına bir iş yapamazsınız. İyi bir ekibiniz olması gerekiyor. Başakşehir'e imza attığım ilk günde bu ülkenin yetiştirdiği en iyi teknik adamlardan biri olmak istiyorum demiştim. İnşallah bunu paylaşacağım günler yaşarız. Teknik adam olarak bir çok isimden etkilendim. Ama bir isim vermem hakkaniyetli olmaz" ifadelerini kullandı.

"GENÇ BİR JENERASYON VAR"

Süper Lig'de görev yapan İlhan Palut, Ömer Erdoğan gibi genç teknik adamların performanslarını yorumlaması istenen Emre Belözoğlu, "Bu sorunun tek bir cevabı hakkaniyetli olmaz. İlhan Hoca, Ömer Erdoğan.. Okan Ağabey (Buruk), burada şampiyon oldu. Genç bir jenerasyon var. Nuri Şahin, Antalya'da doğru işler yapmaya çalışıyor. Herkesin başarılı olmasını isterim. Arkadan gelen genç hoca adaylarına güven gelsin. Birbirimizin başarısından haz alarak birbirimizi geliştiririz. Hepsini başarılı buluyorum" diye konuştu.

"GELİŞMESİ İÇİN KUNTZ'A ZAMAN VERMEK GEREKİYOR"

A Milli Futbol Takımı'nda Stefan Kuntz dönemini değerlendirmesi istenen Emre Belözoğlu, "Milli takımda da kaptanlık yaptığım için rahatlıkla konuşabilirim. Milli takımın iyi bir oyuncu havuzu var. Dünya Kupası'na gidecek gücümüz var. Zor kolay değil. Play-off'ta zorlu rakipler var. Ama oyuncu arkadaşlarıma güveniyorum. Milli takımda yeni bir enerji oluştu. Milli takımın başarısı hepimizin başarısı olarak görüyorum. Stefan Kuntz'u şahsen tanımıyorum. Sonuçta Milli Takım'ın içinde. TFF'nin görevlendirdiği kişilerin aldığı bir karar. Bu kararı alanlar arasında Hamit Altıntop var ve çok değer verdiğim biri. Milli Takım'da kim olursa olsun destek olmamız gerekiyor. İsimlerden bağımsız, Türk veya yabancı. Zaman vermek gerekiyor. Şu an yeni bir enerji var. Kuntz'un kamuoyuyla ilişkisi hoşuma gidiyor. Gelişmesi için ona zaman vermek gerekiyor. Bizde zaman vermek zor. Milli takımlarda teknik direktörlük yapmak kulüpte yapmaktan daha zor. Ama biraz daha sabır ve töleranslı davranmak gerekiyor" dedi.

"HER MAÇI KAZANMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIM"

Teknik direktörlük hedefleriyle ilgili de Emre Belözoğlu, "Dünyanın en iyi teknik adamları da maç kaybediyor hem de çok iyi oyuna rağmen. Biz de bunu yaşayacağız. Oyuna odaklıyım. İsterim ki kariyerim boyunca her maçı kazanayım. Bu bir temenniden öteye gitmeyecektir ama her maçı kazanmak için çalışacağım" açıklamasını yaptı.

"VISCA İÇİN TEKLİF YOK"

İsmi ara transfer döneminde Trabzonspor için anılan Edin Visca konusunda ise Emre Belözoğlu, "Edin Visca için şu an bize gelmiş resmi bir teklif yok" dedi.

HAGI Mİ, ALEX Mİ?

Galatasaray'da Gheorghe Hagi, Fenerbahçe'de Alex ile oynayan Emre Belözoğlu'na iki oyuncuyu kıyaslaması soruldu. Galatasaray'da ilk oynadığında 16 yaşında olduğunu söyleyen Emre Belözoğlu, "Hagi kadar diğer oyuncuların da üzerimde katkısı oldu. Çok iyi bir kadromuz vardı. Fatih Terim'in de enerjisi yüksekti. Fatih Terim de herkesi geliştirmek isteyen bir teknik adamdı. Hagi'nin katkılarını hiçbir zaman inkar edemem. Beni birebir çalıştırdı. Oyunumun gelişmesi için, agresifliğimin artması için geliştirdi. Topu atmam, saklamam için geliştirdi. Bu gelişim sürecinde bana çok katkıları oldu. Çok büyük bir profesyoneldi" ifadelerini kullandı.

"HAGI'Yİ HER ZAMAN AYRI BİR YERE KOYMUŞUMDUR"

Hagi'nin Türk futbol tarihinin en iyisi olduğunu söyleyen Emre Belözoğlu, "Hagi Alex kıyaslamasını bana soruyorlar. İnsanlar taraflar, taraftarlar. Öyle bakıyorlar oyuna. Bunu da çok doğal karşılıyorum. Ben ikisiyle de beraber oynadım. Alex, Fenerbahçe tarihinin gördüğü en büyük oyuncu. Bence Türk futbol tarihinin gördüğü en büyük oyuncu da Hagi. Ona öyle bakmak, benim tarafımdan daha doğru. Ama ikisini birbirinden ayırt etmek, birini öne koymak... Az önceki kelimelerimden bir tanesi hep hakkaniyetti. İnsanlar kelimeleri başka yerlere çekiyor. Bu da beni rahatsız eder. İkisi de benim için çok değerli çok büyük oyuncular. Kariyerim için hep değerli kalacaklar. İkisini birbirinden ayırt etmek, birisi daha büyük demek çok doğru değil. Yanlış bir yere götürür. Benim çalıştığım oyuncular arasında Hagi'yi her zaman ayrı bir yere koymuşumdur."

Kaynak: Haberler.com / Spor

Emre Belözoğlu Alex De Souza Georghe Hagi Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title