Haberler

ÜMRANİYE'DE KADINA ŞİDDETE 'HAYIR' DENİLDİ

Güncelleme:

Son günlerde kadına olan şiddetin artması ve bunun belirli çevreler tarafından istismar edilmesi nedeniyle, Ümraniye Belediyesi, 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele' panelini düzenledi. Hukukçu ve psikologların kadınlara 'şiddetin hukuki ve psikolojik boyutunu' anlattığı panelde kadına şiddete 'hayır' seslenişinde bulunuldu.

Ümraniye'de dün, 25 Kasım Kadına Şiddete Mücadele Günü vesilesiyle kadınları bilinçlendirmeye yönelik 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele' paneli düzenlendi. Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen panelde; Avukat Özlem Koçak Süren, Psikolog Sümeyra Şimşek ve Psikolojik Danışman Hanife Kesen panele gelen kadınlara 'şiddetin hukuki ve psikolojik boyutunu' anlattı. Kadına olan her türlü şiddetin önlenmesi gerektiğini belirten Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, 'İslam'da haksız yere can almak haramdır. İnsan öldürenlerin ahirette çok ağır cezalar verileceği Kuranı Kerim'de de yazıyor. Günümüzde en çok gündemde olan şey ise kadına şiddet ve kadın cinayetleridir. Ülkelerin öncelikli çözmesi gereken problemlerden biri budur' açıklamasını yaptı.

'KADINA ŞİDDET, GELECEK NESİLLERE DE ZARAR VERİR'

Kadına uygulanan şiddetin; kadınların onuruna, bedensel ve ruhsal bütünlüğüne, ailelere, toplumlara ve gelecek nesillere ciddi şekilde zarar vereceğini vurgulayan Başkan Yıldırım, her zaman, her konuda kadınların yanında olduklarını ve olacaklarının altını çizdi.

Türkiye'de kadına şiddetle yasal düzenlemelerle mücadele edildiğini ifade eden Yıldırım şunları söyledi:

' Türkiye yapılan hukuki bu düzenlemelerle dünyada kadına şiddetle mücadele eden etkili mevzuata sahip ülkeler arasında yer almaktadır. Biz de belediye olarak Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü başta olmak üzere tüm birimlerimizle kadına şiddetle mücadele ediyoruz. Gerektiğinde personelimizle şiddet gören kadın ve çocuklarımıza destek veriyoruz.'

'TÜRKİYE'NİN YÜZDE 35'İNDE KADINA ŞİDDET VAR'

Türkiye Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Raporu'na göre Türkiye'de yaşamlarının herhangi bir döneminde fiziksel şiddete uğrayan kadın oranının yüzde 35 olduğunu vurgulayan Başkan Yıldırım, 'Biz İslam ülkesiyiz. Bizim dinimizde kadına verilen değer büyük. Bu yüzden yüzde 35'lik oranı sıfıra indirmeliyiz. Bu konuda dünyanın ileri gelen birçok ülkesinden iyi olabiliriz. Ama bu bize yetmez. Çünkü biz Müslümanız' şeklinde konuştu.

ŞİDDET GÖREN ÇOCUKLAR BAŞARISIZ OLUYOR

Sosyal medyada sürekli kadına şiddetle ilgili olayların döndüğünü belirten Psikolog Sümeyra Şimşek, bu tür olayların kadınlarda ister istemez kaygı ve endişe yarattığını söyledi. Şiddetin toplumu tamamıyla olumsuz etkilediğini belirten Şimşek, 'Şiddete en çok kadınlar maruz kalıyor. Genellikle eşler tarafından şiddet görülüyor. Sadece fiziksel değil ekonomik şiddet de uygulanıyor. Kadınlar şiddet gördükçe pasif ve çaresiz hissediyor. Evliliğini bitiremeyeceğini düşünüyor. Bu şekilde toplumdan kendini soyutluyor ve birçok ruhsal sağlık sorunlar yaşıyorlar. Evde yaşanan şiddette çocuklar ise ya içine kapanıyor ya da saldırgan oluyor. Yaşadıklarından dolayı okul hayatında başarısız oluyor' açıklamasını yaptı.

'KANUNUMUZ KADINDAN DELİL İSTEMİYOR'

Türkiye'de kadınlara ciddi yardımlar sağlandığını belirten Avukat Özlem Koçak Süren ise şunları söyledi:

'Kadın ve erkek yasalarımızda eşittir. Ama kadının yapısından dolayı korunmaya ihtiyacı vardır. Psikolojisi bozuk insanlar ise kendinden güçsüzlere şiddet uygulamaktadır. Bu yüzden kanunumuzda kadına pozitif ayrımcılık yapılmıştır. 6284'üncü kanunumuz, 'kadına hiçbir şiddet uygulamamalısınız, ben onun yanındayım' demek istiyor. Bu yüzden şiddete maruz kalan kadınlar gidip şikayette bulunabilir, kanunumuzdan yararlanabilir. Bu kanunun en önemli özelliği ise delil istememesidir. Bu anlamda çok önemlidir.?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadına şiddet Özlem Koçak Ümraniye Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title