Haberler

İngiltere ile İsrail, siber güvenlik, savunma ve ticaret alanlarında anlaşma imzaladı

Güncelleme:

İngiltere ile İsrail arasında gelecek 10 yılda ekonomi, ticaret, teknoloji ve siber güvenlik alanlarındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla anlaşma imzalandı.

İngiltere ile İsrail arasında gelecek 10 yılda ekonomi, ticaret, teknoloji ve siber güvenlik alanlarındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla anlaşma imzalandı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, ülkeye resmi ziyarette bulunan İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid'le Bakanlıkta ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Truss, yaptığı konuşmada, Avusturya'da 5 ay aranın ardından yeniden başlayan İran nükleer anlaşması görüşmelerine ilişkin İngiltere'nin, İran'ın nükleer silah sahibi olmasını önlemek için kararlı olduğunu bildirdi.

Truss, Viyana'daki görüşmelerin başarısız olması durumunda tüm seçeneklerin masada bulunduğunun altını çizdi.

İran'ın orijinal Kapsamlı Ortak Eylem Planı'nı (KOEP) kabul etmesini istediklerini ve bunun çok önemli olduğunu söyleyen Truss, "İranlıların nükleer silah elde etme kapasitelerini genişlettiklerini gördük. Bu yüzden bana kalırsa bu görüşmeler, İranlıların masaya gelip KOEP'i kabul etmeleri için son fırsat." değerlendirmesinde bulundu.

Gazze'deki durum ve Orta Doğu Barış Süreci de ele alındı

İsrail Dışişleri Bakanı Lapid de uluslararası toplumun, İran'a yönelik yaptırımları kaldırmaması çağrısında bulunarak, İran'a herhangi bir ekonomik desteğin, teröre kaynak sağlamak için kullanılacağını savundu.

İki bakan, görüşme kapsamında Gazze'deki durum ve Orta Doğu Barış Süreci'ni de ele aldı.

Basın toplantısının ardından İngiltere ile İsrail arasındaki stratejik iş birliğinin geliştirilmesine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.

İki ülke arasında ekonomi, ticaret ve güvenlik konularında 10 yıllık yol haritasını ortaya koyan söz konusu anlaşma, bilim, teknoloji, ticaret, yatırım ve siber güvenlik alanlarını kapsayacak.

Kaynak: AA / Güncel

Ekonomi İsrail İran Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title