Haberler

Piyasaya müdahale eden Merkez Bankası ne kadar dolar sattı?

Güncelleme:

Merkez Bankası dün döviz kurundaki aşırı oynaklık sonrası piyasaya satım yönünde doğrudan müdahalede bulundu. Dolar, hamle sonrası 12.40'lara kadar gerilese de düşüş kalıcı olmadı ve kur yeniden 13.20'nin üzerine çıktı. Merkez piyasaya sattığı dövizin miktarıyla ilgili bilgi vermezken, kaynaklar Merkez'in müdahaleyle doğrudan ve sözleşmeli olarak 1 milyar dolar civarında bir satış yaptığını belirtiyor.

Dolar dün 14 lira sınırına kadar yükselirken Merkez Bankası'ndan piyasaya müdahale geldi. Ocak 2014'ten bu yana ilk kez yapılan müdahaleyle dolar satışı gerçekleştirildi. Merkez'den yapılan açıklamada, "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

1 MİLYAR DOLARLIK SATIŞ

TCMB, piyasaya sattığı dövizin miktarıyla ilgili bilgi vermedi. Kaynaklar, TCMB'nin bugünkü müdahalesinde doğrudan ve sözleşmeli olarak 1 milyar dolar civarında bir satış yaptığını belirtiyor. TCMB, piyasaya ne kadar döviz sattığını 15 gün sonra paylaşacak.

DOLARDAKİ DÜŞÜŞ KALICI OLMADI

TL, dolar karşısında kasım ayında yüzde 47 değer kaybederken dolar kuru dün itibarıyla 14 seviyesini test etmiş, gün içerisinde de müdahale öncesi 13.80 seviyesinden işlem görüyordu. TCMB'nin müdahalesinin ardından dolar kuru önce 13 TL altına kırarak 12.42'ye kadar inse de kalıcı olamadı ve tekrar 13.20 üzerine çıktı.

2014'TE 3,1 MİLYAR DOLARLIK SATIŞ YAPILDI

Merkez Bankası, piyasaya resmi olarak son müdahalesini, Erdem Başçı döneminde 23 Ocak 2014 tarihinde 3 milyar 151 milyon dolarlık döviz satım ihalesi yaparak gerçekleştirmişti. Son ihale İle satış ise 24 Nisan 2016 tarihindeydi

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Merkez Bankası Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (5)

Kobra Murat :

Sonuc, 1m dolar gitti. Sak diye satinca dagilmadi yine :)) Batirel ne diyor buralar zirve miymis yine

22
5
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

1 M ile dolar yüzde 6 tepe taklak geldi bir ara. Tabi ardından yapılan meşhur açıklamalarla geri geldi tabii de... Düşünün 1 değil de 128 milyar satılsaydı ne olurdu bu dolar acaba? İnsan merak etmiyor değil hani.

yanıt4
yanıt1
Coşkun Usta:

Bu döviz artışını durduracak ,ne önlem gerekiyorsa onu gecikmeden yapınız..Gecikirseniz ;Fatura ÇOK AĞIR OLACAK..Bunu görmek için,EKONOMİ UZMANI OLMAYA GEREK YOK..Her şey ortada..

14
1
yanıtYanıtla
Levent DEĞİRMENCİ :

yapılması gereken bellı devlet her yıl basında onune genel gıder defterını alır artık bızım yıllık fazı beklentımız su der dovızde fiyat polıtıkamız su der fıx ler yanı senede 2 defa revıze etmesı lazım dolar krumuz su faız kurumuz bu dıye sabıt lemesı lazımdır oyle serbest pıyasa dıye dersen olacağıda bu olur. serbest pıyasa yaptınmı dısardan gelecek para yuksek faız ıster ıcerdekı para babalarıda bunu ıster yattıkları yerden para kazanırlar .

7
3
yanıtYanıtla
Ismail Erdemir:

ağrı kesici verildi.ama ağrının kaynağına yönelik bir tedavi yok.kanser gibi metastaz yaptı sanırım.Artık hiç birşey tesir etmiyo.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title