Haberler

İGDAŞ Genel Müdürü anlattı! İşte doğal gaz faturasını düşürmenin yöntemleri

Güncelleme:

Uluslararası piyasalara bakıldığında doğal gaz fiyatının artış eğiliminde olmaya devam ettiğini söyleyen İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen, düşük doğal gaz faturası için basit ve etkili tasarruf yöntemlerini anlattı.

Türkiye'nin karşı karşıya olduğu sert kur dalgalanması ve bastıran kış nedeniyle doğal gaz faturaları vatandaşları kara kara düşündürmeye başladı.

İthal edildiği için birim fiyatı uluslararası piyasalara göre BOTAŞ tarifesi ile belirlenen doğal gazın nasıl daha tasarruflu kullanabileceğini İstanbul'un doğal gaz dağıtımını yapan İBB şirketi İGDAŞ'ın Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen'e soruldu. Sözcü'ye konuşan Özmen, basit ama etkili tasarruf önlemlerini sıraladı:

"YALITIM FATURADA YÜZDE 40 TASARRUF SAĞLIYOR"

  • Binanın yalıtımının olması en büyük tasarruf kalemi. İyi bir yalıtım yapılırsa doğal gaz faturalarında yüzde 40'a varan tasarruf sağlamak mümkün.
  • Peteklerin arkasına konulan alüminyum yalıtım levhalar büyük fayda sağlıyor. Ben de evimde çocukların odasında kullanıyorum.

"PETEKLERİ KAPATMAYIN"

  • Petekleri estetik görünsün diye muhafaza kutusu gibi dekoratif uygulamalar ile kapatmayın. Üzerine örtü, kitap, eşya koyarsanız da ısı sirkülasyonuna engel olursunuz. Petekleri rahat bırakın, nefes alsın. Önüne koltuk koymayın.
  • Pencerenin çift cam olması çok önemli. Çift cam değilse fitillerinin yıpranmamasına dikkat etmek lazım.

"KOMBİYİ TAMAMEN KAPATMAYIN"

  • Kombiyi evden uzun süreli gidecekseniz kapatın. Ama sabah gidip akşam gelecekseniz en kısık seviyede bırakın. Tamamen kapatıp sonra açtığınızda bütün evi ısıtmak için daha çok gaz tüketimine neden olacaktır.
  • Hiç kullanmadığınız bir odadaki radyatörü kapatmak mantıklı. Ama belli seviyeye düşürerek bütün evin ısıtılması daha avantajlı.
  • Su ısıtmak için de doğal gazı kullanıyoruz. Suyun sıcaklığını da belli seviyede tutmak gerekli. İdeal ısı 40-45 derece. Suyun ayarını bu seviyede tutarsanız farkına varmadan tasarruf sağlarsınız.
  • Kombinin her yıl yetkili servislere bakımını yaptırmanız da tasarruf sağlar.
  • Oda termostatı ve termostatik radyatör vanası da yakıt tasarrufu sağlar.
Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (7)

Güray Dilli :

Bu yöntemleri herkes biliyor zaten. Önemli olan doğalgaz fiyatı. Gelen zamlardan vatandaş bunaldı. Kombi yakmaktan korkar oldu. Fiyatı düşürmek daha yararlı

30
2
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Hiç yakmayın düşer

14
0
yanıtYanıtla
HAKAN ARSLANOĞLU:

Doğalgaz faturasının en güzel düşürme yöntemi; içinize içlik giyin ve battaniye ye sarılıp oturun. o zaman fatura yarı yarıya düşer.

12
1
yanıtYanıtla
delidolu :

Gene başladı akıl vermeler demekki zam kapıda hadi hayırlısı

11
0
yanıtYanıtla
Harun AYDIN:

en güzeli tasaruf.. hiç açmadıkmı kombiyi ben denedim hiç fatura çıkmıyor ödemesi de olmuyor deneyin bi bak göreceksiniz ne kadar etkili..

9
0
yanıtYanıtla
Murat ÖREN:

Merkezi sistem evler faturalarda ve verimlilikte en çok faydayı sağlayan evler. Her yer aynı derecede yandığı için ısınma verimliliği sağlıyor. Pay ölçerin ölçüm faturaları kombinin üç kat daha altında geliyor. Artı olarak kombinin harcadığı elektrik parası olmadığı için bu miktarda cebimize kalıyor. Ankara'da üç aydır merkezi sistem evde tişört ile geziyorum. Ne konforumdan ödün veriyorum. Nede kombi gibi param gidiyor.

6
1
yanıtYanıtla
Doğuş:

Açlıktan ölmüş adamın taziyesine giden kişi, yahu bir tas pirinç çorbası verseydiniz ya diye nasihatte bulunmuş. Buda aynısı.

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title