Haberler

AK Parti'li Çakır'dan, Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" açıklamasına tepki

Güncelleme:

Ak Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "helallik" açıklamasına, " Osman Kavala'ya, Selahattin Demirtaş'a özgürlük isterken hangi adaletten bahsediyorsunuz? 'Helallik' adı altında başlattığın PR çalışmasına şehitlerimizin ailelerini de eklemeyi unutma." diyerek tepki gösterdi.

Çakır, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlayarak, AK Parti iktidarının engelli vatandaşlar için büyük hizmetlere imza attığını, bu dönemde engellerin ortadan kalktığını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun "Biz halkın partisiyiz." sözlerini ve "helalleşme" açıklamasını değerlendiren Çakır, "O halde soruyorum Sayın Kılıçdaroğlu'na, Osman Kavala'ya, Selahattin Demirtaş'a özgürlük isterken hangi adaletten bahsediyorsunuz? Çukur eylemlerinin baş mimarı Selahattin Demirtaş'a özgürlük istemek hangi halkın temsilciliği, hangi adaletin savunuculuğu? 'Helallik' adı altında başlattığın PR çalışmasına şehitlerimizin ailelerini de eklemeyi unutma." ifadelerini kullandı.

Çakır, Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında bütçenin yapımı ve camilerin onarımına harcanan para konusunda Cumhuriyet'i kuranların örnek alınmasını istediğini hatırlatarak, "Camileri onarmak yerine ahıra çeviren sizler değil miydiniz? Yıllarca milletimizi ezan sesine hasret bırakan siz değil miydiniz? Kur'an-ı Kerimlerin toplatılması ve daha ileri giderek yakılması sizin döneminizde olmadı mı? Şu tabloya baktığımızda ne kadar acı bir geçmiş görüyoruz.

Sonrada çıkıp helallik istiyor." diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu ve şürekasının önce helal ve haramın ne anlama geldiğini öğrenmesi gerektiğini dile getiren Çakır, şehitlere ve şehit yakınlarına ne zaman sahip çıkılacağını sordu.

Çakır, Kılıçdaroğlu'na, Irak ve Suriye tezkeresine "hayır" oyu vererek terörle mücadeleye neden engel olmak istediği, şehit yakınına küfreden eski İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'a neden tepki göstermediği sorularını da yöneltti.

Kaynak: AA / Politika

Selahattin Demirtaş Kemal Kılıçdaroğlu Osman Kavala AK Parti Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
title