Haberler

Son dakika: Emine'nin ölümü davasında gazino işletmecisine insan ticareti suçundan 10 yıl hapis

Güncelleme:

BURDUR'un Çavdır ilçesinde, ailesiyle yaşayan yüzde 63 engelli Emine Bakan'ın (17), 21 Ekim 2013'te kaçırılıp, gazinolarda çalıştırılması ve ortadan kaybolmasından 12 gün sonra Denizli'de içinde bulunduğu otomobilin kaza yapması sonucu ölümüyle ilgili 5 sanığın tutuksuz olarak yargılandığı davada karar çıktı. Emine Bakan'ın zorla çalıştırıldığı gazinonun sahibi sanık Yaşar Gündüz'e insan ticareti suçundan cezalandırma talebi olmamasına rağmen, 10 yıl hapis ve 24 bin lira para cezası, sanıklardan Erhan Tunç'a kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçundan 11 yıl hapis, Ercan Demirler'e, taksirle ölüme sebebiyet vermek suçundan 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezası verildi. Diğer 2 sanık ise beraat ett

Burdur'un Çavdır ilçesinde yaşayan yüzde 63 zihinsel engelli Emine Bakan, 21 Ekim 2013'te babasının yanına gideceğini söyleyerek evden çıktı. Emine'den bir daha da haber alınamadı. Polis, ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu Emine Bakan'ın evlenmek vaadiyle Erhan Tunç tarafından kaçırıldığını belirledi. Şakir Bakan (57), kızının Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesinde bir birahanede tutulduğunu öğrendi. Bakan, Dazkırı'na gitti ancak kızını bulamadı.

KAZADA ÖLDÜĞÜ HABERİ GELDİ

Zihinsel engelli Emine Bakan, kaybolduktan 12 gün sonra Denizli'nin Baklan İlçesi Konak Mahallesi yakınlarında, içinde bulunduğu otomobilin kaza yapması sonucu hayatını kaybetti. Baba Şakir Bakan ile anne Ayşe Bakan (55), kızları Emine Bakan'ın bir gazinodan başka bir gazinoya Ercan Demirler'in kullandığı 28 DR 363 plakalı otomobille götürüldüğü sırada yaşanan kazada hayatını kaybettiğini öğrendi. Kazada Ercan Demirler de hafif yaralı kurtuldu. Bakan çifti, yaşadıkları acının ardından cenazeyi teslim alıp, toprağa verdi.

HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTILAR

Evlenmek vaadiyle kızlarının kaçırıldığı, birahanelerde çalıştırıldığını ve gece kulübüne satıldığını iddia eden Bakan çifti, hukuk mücadelesi başlattı. Yapılan araştırmada Erhan Tunç tarafından kaçırılan Emine Bakan'ın Denizli'ye getirilerek sanık Burak A.'nın iş yerinde 3 gün kaldığı, ardından da sanıklar Halil G. ve Yaşar Gündüz kardeşlere ait gazinoda garson olarak çalıştırıldığı belirlendi. Emine Bakan'ın Yaşar Gündüz'e ait otomobille başka bir gazinoya Ercan Demirler tarafından götürülürken kazanın yaşandığı tespit edildi. Ercan Demirler'in de gazinoda çalışan personel olduğu ortaya çıktı. Baklan'da adliye olmadığı için Çal ilçesindeki Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, ailenin kız kaçırma, cinsel istismar ve hürriyetinden yoksun bırakma iddiaları üzerine görevsizlik kararı verildi. Dava, yeni iddialarla Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne taşındı. Emine Bakan'ı kaçırdığı, alıkoyduğu, taksirle ölümü neden oldukları ve çocuğu fuhuşa sürüklediği iddiasıyla Erhan Tunç, Ercan Demirler, Yaşar Gündüz, Halil G. ve Burak A. hakkında dava açıldı. Sanıkların tutuksuz yargılandığı dava 8 yıl sonra karara bağlandı. Önceki gün görülen davaya, Emine Bakan'ın annesi ve babası ile tutuksuz sanıklar ve avukatlar katıldı.

SAVCI MÜTALASINDA BERAAT İSTEDİ

4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada savcı verdiği mütalaasında, sanıklar Yaşar Gündüz, Halil G. ve Erhan Tunç hakkında çocuğu fuhuşa teşvik etmek ve yaptırmak suçundan, mahkumiyetlerine yeterli her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı deliller elde edilemediğinden bu suçlardan beraatlerine karar verilmesini istedi. Savcı, Yaşar Gündüz ve Halil G.'nin kanunu temsilcisinin bilgisi veya rızası dışında evi terk eden çocuğu, rızasıyla da olsa, ailesini veya yetkili makamları haberdar etmeyip, yanında tuttuğu gerekçesiyle, Erhan Tunç'un ise kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçundan cezalandırılmasını istedi.

Ayrıca sanık Burak A.'nın çocuğun kaçırılması ve alıkonulması suçundan kesin ve inandırıcı delil elde edilememesi nedeniyle beraatini istedi. Savcı, bir diğer sanık Ercan Demirler'in de taksirle ölüme neden olmak ve evi terk eden çocuğu, rızasıyla da olsa, ailesi veya yetkili makamları haberdar etmeksizin yanında tutmak suçundan cezalandırılmasını talep etti.

İNSAN TİCARETİ CEZA TALEBİ YOKTU

Mahkeme heyeti, 21'inci duruşmada kararını açıklayıp, Ercan Demirler'e, taksirle ölüme sebebiyet vermek suçundan 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezası verdi. Bu cezasının da hükmünün açıklanmasının geri bıraktı. Mahkeme heyeti, Emine Bakan'ın zorla çalıştırıldığı gazinonun sahibi Yaşar Gündüz için ise emsal bir karar verdi. İnsan ticareti suçundan cezalandırma talebi olmamasına rağmen Gündüz'ü, 10 yıl hapis ve 24 bin lira para cezasına çarptırdı. Bakan'ı gazinolarda çalışmaya zorlayan Erhan Tunç için ise kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçundan 11 yıl hapis ve 30 bin TL adli para cezasına hükmedildi. Diğer sanıklar Burak A.  ile Halil G. ise beraat etti.

Emine Bakan'ın ailesinin ve Eşit Haklar İzleme Derneği'nin avukatı olarak davayı takip eden Aylin Onursev, dava dosyası mütalaasında insan ticareti suçundan cezalandırma talebi olmamasına rağmen emsal karar alınmasının bundan sonraki yargılamalar açısından çok önemli olduğunu söyledi. Ayrıca davayı Adana, Antalya, Ankara, Denizli, Diyarbakır, İstanbul Barolarının temsilcileri ve Eşit Hakları İzleme Derneği temsilcisi avukatlar da takip etti.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Denizli Burdur Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title