Haberler

Kürek Milli Takımı olimpiyat hedefiyle kürek çekiyor

Güncelleme:

Kürek Milli Takımı, 2024 Paris Olimpiyatları'na katılarak derece elde etmeyi hedefliyor.

Türkiye Kürek Federasyonu tarafından Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen hazırlık kampına katılan sporcular, çalışmalarını sürdürüyor. Sporcular koşu ve egzersizlerin ardından her gün Köyceğiz Gölü'nde kürek çekiyor.

Kürek Federasyonu Teknik Kurul Başkanı ve Kamp Sorumlusu Nuri Topsakal, AA muhabirine, 26 kişilik kalabalık bir kadroyla kampa girdiklerini söyledi.

Şimdiye kadar Rio'ya ve Tokyo'ya bir ekiple katıldıklarını aktaran Topsakal, "Bundan sonraki hedeflerimiz daha fazla ekiple olimpiyatlara katılabilmek. Sporcularımız son yıllarda Avrupa'da ve dünya şampiyonalarında derece almaya başladılar. Bir sonraki hedefimiz artık olimpiyatlara daha kalabalık teknelerle gitmek." dedi.

Avrupa ve dünya şampiyonalarına katılmayı hedeflediklerine işaret eden Topsakal, "Yine buraya mümkün olduğu kadar fazla tekne sınıfıyla katılmaya çalışıyoruz. Ayrıca son yıllarda bizim için önemli olan bir konu da kadın sporcularımız çok iyi dereceler almaya başladı. İnşallah bayan sporcularımızla da olimpiyatları hedefliyoruz." diye konuştu.

Milliler hedefleri doğrultusunda azim ve hırsla çalışıyor

Kampa katılan milli kürekçi Bayram Sönmez ise marttan sonra uluslararası yarışların başlayacağını dile getirdi.

Yunanistan'da bir yarışa katılacaklarını, daha sonra İtalya'da yarışmalar olduğunu anlatan Sönmez, şöyle konuştu:

"2013'te Akdeniz Oyunlarında Türkiye'ye iki madalya kazandırmıştık. Birini ben kazanmıştım. Kürek sporunda bir önceki Akdeniz Oyunlarında iyi bir netice alamamıştık. Önümüzdeki sene inşallah Akdeniz Oyunları'nda iyi dereceler almayı planlıyoruz. Daha sonra 2023'te olimpiyat hazırlık kota yarışlarında kota alıp olimpiyatta madalya hedefliyoruz."

Milli kürekçi Enes Gök ise en büyük hedeflerinin 2024 Paris Olimpiyatları olduğunu, bunun için azim ve hırsla çalıştıklarını kaydetti.

Eylülde U23 Avrupa Şampiyonasında gümüş madalya kazandıklarını hatırlatan Gök, "Öncelikli hedefimiz, 2022'de bu gümüş madalyayı altın madalyaya çevirmek ve dünya şampiyonasında da madalya almak. Sonrasında 2023'te Paris Olimpiyatları için kota yarışları olacak. Paris'e gidebilmek için kota almak istiyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Spor

Paris Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title