Haberler

Son Dakika: Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı! Türkiye, Arnavutluk'a yüzlerce deprem konutu teslim etti

Güncelleme:

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Rama ile TOKİ tarafından Laç şehrinde depremzedeler için inşa edilen konutların teslim törenine katıldı. Programda bir konuşma yapan Erdoğan, "Bugün toplam 522 konutu içeren, yaklaşık 42 milyon avroya mal olan evleri teslim ediyoruz. Her daim yanınızda olmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan yeni yılın ilk resmi ziyaretini Arnavutluk'a gerçekleştirdi. 12:30 sularında Tiran Uluslararası Havalimanı'na inen Erdoğan'ı Başbakan Edi Rama resmi tören karşıladı. Erdoğan'a ziyaretinde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu eşlik ediyor.

Son Dakika: Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı! Türkiye, Arnavutluk'a yüzlerce deprem konutu teslim etti

"ERDOĞAN, DEDİKLERİNİ YAPAN BİR KİŞİDİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Rama ile TOKİ tarafından Laç şehrinde depremzedeler için inşa edilen konutların teslim törenine katıldı. Teslim töreninde konuşan Arnavutluk Başbakanı Rama, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, dediklerini yapan ve yaptığını söyleyen bir kişidir" dedi.

Son Dakika: Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı! Türkiye, Arnavutluk'a yüzlerce deprem konutu teslim etti

"DEPREM SONRASI YARDIMA KOŞAN İLK ÜLKE OLDUK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Arnavutluk'un sevinci sevincimiz, sıkıntısı da bizim sıkıntımızdır. Değerli dostum Başbakan Rama ile projeleri yakından takip ettik. Uluslararası camianın bilhassa İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Arnavutluk'a yardım eli uzatmasını sağladık. Depremden sonra bölgeye yardıma koşan ilk ülke olmamız aramızdaki dayanışmanın en önemli göstergesidir. Sahadaki bu yardımlarımızın yanı sıra Arnavut kardeşlerimizin yükünü bir nebze hafifletmek için yıkılan konutların yerine yenilerini inşa etmek kararı aldık." ifadelerini kullandı.

Son Dakika: Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı! Türkiye, Arnavutluk'a yüzlerce deprem konutu teslim etti

"522 KONUTU SAHİPLERİNE TESLİM EDİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Yıkılan konutların yerine TOKİ yatırımı ile yeni binalar yaptık. 2020 Temmuz ayında, koronavirüs salgınına rağmen aynı yılın Aralık ayında inşaatlara başladık. Bundan 13 ay önce tam bu noktada, konutların temel atma törenini canlı bağlantıyla gerçekleştirdik. Bugün de toplam 522 konutu içeren ve yaklaşık 42 milyon euroya mal olan bu daireleri sahiplerine teslim ediyoruz. Teslim ettiğimiz konutların Arnavutluk'a ve hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte Türkiye olarak biz de depreme, sel ve yangın afetlerine maruz kalsak da Arnavutluk halkına olan sözümüzü yerine getirdik. Şimdi altını çiziyorum, kardeşliğin nişanesi çağrıldığında gelmek değil, ihtiyaç olduğunda orada olmak şiarıyla yanınızda yer alacağız. İnşallah bu hasbi temel üzerine inşa ettiğimiz Türkiye-Arnavutluk dostluğu devam edecektir. Değerli dostlarım, hem ortak bir tarihi hem ortak medeniyet değerlerini paylaşıyoruz. İyi ve kötü gününde kardeşinin yanında olmak bizim en önemli medeniyet değerlerimizdendir.

"ELİMİZDEKİ İMKANLARI ONLARLA PAYLAŞTIK"

Koronavirüs salgınında o büyük devletler ülkeler kendi içerisine kapanırken, sınırlarının dışını gözlerine kapanırken, biz ayrım yapmadan herkese destek olduk. Paylaşmanın bereketine, dayanışmanın gücüne inanarak, dostlarımıza destek verdik, elimizdeki imkanları onlarla paylaştık.

Açılış törenine videokonferans yönetimiyle katıldığım hastanenin ismini dostluğumuzu yansıtan Türkiye-Arnavutluk hastanesi koyduk. Bu hastanede Türk ve Arnavut doktorlar omuz omuza çalışıyor ve şifa dağıtıyor. Şimdi de deprem konutlarının açılışıyla Türkiye-Arnavutluk dostluğunu taçlandırıyoruz. Bu vesileyle bir kez daha depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum.

"EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Rabbim böyle acıları bir daha yaşatmasın diyorum. Ölenleri geri getiremeyiz ama geride kalanların hayatlarını kolaylaştıracak adımları atmak bizim elimizde. İnşa ettiğimiz deprem konutları ile 522 ailenin bundan sonraki hayatlarını güvende geçirmelerini istiyoruz. Deprem konutlarının Laçe şehrine hayırlı olmasını diliyorum. Bu konutlarda bir ömür boyu huzur ve sağlık içinde oturmanızı diliyorum. Çevre Bakanlığımız ile TOKİ başta olmak üzere bu yapıda emeği geçen tüm kurumlarımızı, mühendisinden işçisine herkesi tebrik ediyorum. Değerli dostum Edi Rama'nın şahsında Arnavutluk makamlarına süreç içindeki destekleri için teşekkür ediyorum. Sizleri bir kez daha muhabbetle selamlıyor, Allah'a emanet ediyorum. Kalın sağlıcakla."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Arnavutluk Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Çanakkale Boğazı gemi yangını SON DURUM! Çanakkale Boğazı gemi trafiğine açıldı mı? Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (28)

oguz:

COK İLGİNÇ KENDİ VATANDAŞINA BAKMAYAN HÜKÜMET DIŞARIDA HAYIR İŞLERİNE GİRİYOR NE YAMAN CELİŞ Kİ BU

262
55
yanıtYanıtla
şekip Yaşin:

GELİN BİRDE İZMİRDEKİ DEPREM MAĞDURLARINA BAKIN VATANDAŞTAN 300 BİN TL İSTEYECEKLER

yanıt105
yanıt21
yavuz selim:

parasıyla yapıldı o konutlar. boş tenekeler

yanıt10
yanıt88
Bilir Kişi:

Nankörlükte zirvedesiniz bravo alkış :)

yanıt0
yanıt10
Bilir Kişi:

Hayırdır şekip Yaşin. Dünyanın neresinde bir ülke mağdur olan vatandaşına ev yaptıda parasını almadı? Göster de bilelim ya! Ki burada mağdur olan vatandaşlardan aylığı cüzi miktarda olan taksitler alınırken! Kendi yalanlarınızda boğulun!

yanıt1
yanıt9
Neslihan Demir:

Yeter Artık Kendi Vatandaşlarını Görün Yardım Edin Bırakın Başka Ülkelere Yardım Etmeyi Barakada Yaşayan Hasta Amca Teyzelerimize Yardım Uzatın Sokakta Yaşayan İnsanlarımıza Yardımda Bulunun Elektrik Doğalgaz Benzin Konut Zamlarını Fiyatlarını Görün

206
36
yanıtYanıtla
şekip Yaşin:

SENCE DOĞRUMU Kİ

yanıt11
yanıt3
Es ruzgar:

Bu ülkenin öz vatandaşıyım has turkum demekki dedelerim niçin savaşmış Çanakkale'de devlet bana kıyak yapmıyor

yanıt43
yanıt7
Ömer Bal:

Devlet 1000 yıldır böyle, kendi vatandaşı perişandır ama dışarıya yapılacak yardım her zaman vardır... Uzaktaki şey her zaman cazip ve hoş gelir her nedense...

170
30
yanıtYanıtla
oguz:

TASIMIZ YOK SU İÇMEYE ATTAN GİDERİZ CEŞMEYE BU SÖZ YERİNİ BULDU

123
19
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title