Haberler

Son Dakika: Gezi davasının tek tutuklu sanığı Osman Kavala'nın tutukluluğu devam edecek

Güncelleme:

Son dakika: Birleştirilen Gezi ve Çarşı davasının üçüncü duruşmasında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oy çokluğuyla Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, AHİM'in Osman Kavala kararına uymadığı gerekçesiyle Türkiye hakkında ihlal süreci başlatıldığını duyurmuş ve Ankara'ya konuyla ilgili cevap için 19 Ocak 2022'ye kadar zaman tanımıştı.

Beşiktaş taraftar grubu Çarşı üyeleri, Anadolu Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala ve firariler eski CIA danışmanı Henri Barkey ile Can Dündar'ın da aralarında bulunduğu 52 sanığın, "15 Temmuz darbe girişimi" ve "Gezi Parkı olayları"na ilişkin iddialar kapsamında yargılandığı davanın üçüncü duruşması görüldü.

"DÜŞMAN OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Sanık Osman Kavala'nın avukatlarından İlkan Koyuncu, müvekkilinin tahliyesini isteyerek, "Kavala'nın arkasında şu var, bu var.' diyorlar. Düşman oluşturmaya çalışıyorlar. Tahliyesini istiyoruz." dedi.

OSMAN KAVALA'NIN TUTUKLULUĞU DEVAM EDECEK

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Osman Kavala katılmadı. Davanın tek tutuklu sanığı Kavala'nın tutukluluk halinin oy çokluğuyla devamına karar verildi. Bir sonraki duruşma 21 Şubat'ta görülecek.

BİR HAKİM KARARA ŞERH KOYDU

Üye hakimlerden biri, karara muhalefet şerhi koyarak Kavala'nın bir veya birkaç adli kontrol hükmü uygulanarak tahliye edilmesi gerektiği yönünde görüş bildirdi.

AVRUPA KONSEYİ, TÜRKİYE'YE SÜRE VERMİŞTİ

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Osman Kavala kararına uymadığı gerekçesiyle Türkiye hakkında resmen ihlal süreci başlatıldığını duyurmuş, Ankara'ya konuyla ilgili cevap için 19 Ocak 2022'ye kadar zaman tanımıştı.

ÇARŞI DAVASININ GEÇMİŞİ

Gezi Parkı olaylarına ilişkin aralarında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı mensuplarının da bulunduğu 35 sanığa "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek", "toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet", "terör örgütü kurma veya yönetme ile örgüte üye olma" suçlarından verilen beraat kararları, Yargıtay tarafından bozulmuştu.

Bozma ilamında İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Gezi Parkı olaylarına ilişkin dosya ile bu dosya arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğu belirtilerek, dosyaların birleştirilerek karar verilmesi istenmişti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi de 35 sanıkla ilgili yaptığı yargılamada, Yargıtay 16. Ceza Dairesinin bozma ilamına uymuştu.

GEZİ PARKI OLAYLARI DAVASININ GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Osman Kavala, Mehmet Ali Alabora, Ayşe Mücella Yapıcı ve Can Dündar'ın da aralarında bulunduğu 16 sanık hakkında dava açılmıştı.

Yargılama yapan İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, 18 Şubat 2020 tarihli duruşmada Osman Kavala, Ayşe Mücella Yapıcı ve Şerafettin Can Atalay'ın da aralarında olduğu 9 sanığın, yüklenen suçların işlendiğine dair mahkumiyete yeter derecede hukuka uygun somut ve kesin delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatine yönelik hüküm kurmuş, firari 7 sanığın dosyasını ayırmıştı.

Kararın temyiz edildiği İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi (istinaf), Osman Kavala'nın da arasında yer aldığı 9 sanık hakkında verilen beraat kararlarını bozmuştu.

Tutuklu sanık Osman Kavala ve eski CIA danışmanı Henri Barkey'in, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin "Anayasa'yı ihlal" ve "siyasal veya askeri casusluk" suçlarından İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın 5 Şubat 2021'deki duruşmasında mahkeme heyeti, dava dosyasının Gezi Parkı olaylarına ilişkin İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava dosyası arasında fiili ve hukuki irtibat bulunduğu gerekçesiyle birleştirilmesine, dosyanın ilgili mahkemeye gönderilmesine hükmetmişti.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 28 Nisan 2021'deki duruşmada, ana dava dosyasında 9 sanık yönünden verilen beraat kararlarının istinaf mahkemesi tarafından bozulduğu ve karar veren bu mahkemeye gönderildiği hatırlatılarak, o kararla birlikte firari 7 sanık yönünden dosyanın ayrıldığına işaret edilmişti.

Mahkeme heyeti, 7 firari sanık yönünden ayrılan bu dosyanın, istinaf mahkemesince bozulan İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Osman Kavala ve Henri Barkey'in yargılandığı "15 Temmuz darbe girişimi" davası ile yine Kavala'nın 9 sanık ile yargılandığı "Gezi olayları" dava dosyasıyla birleştirilmesine hükmetmişti. Böylece birleşen 3 dava dosyasındaki sanık sayısı 17'ye ulaşmıştı.

ÇARŞI DAVASI DA BİRLEŞMİŞTİ

"15 Temmuz darbe girişimi" ve "Gezi Parkı olaylarına" ilişkin Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala ve firariler eski CIA danışmanı Henri Barkey ile Can Dündar'ın da aralarında bulunduğu 17 sanığın yargılamasını yapan İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, Çarşı mensuplarının da aralarında bulunduğu 35 sanıklı davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı yazarak, yargılama konusu eylemler açısından hukuki ve fiili irtibat bulunduğu gerekçesiyle dava dosyalarının birleştirilmesine ilişkin görüş sormuştu.

Bu mahkemenin birleştirme konusunda muvafakat vermesinin ardından dava dosyaları, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde birleştirilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Osman Kavala Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500

Yorumlar (25)

Mehmet:

Türkiye’ye hainlik yapana gün yüzü göstermeyecen.

68
68
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Yanlış işler yapıyoruz.. Aihsözlemesini imzaladık. Aihmahkemesinin kararlarına uyacağız dedik ama uymuyoruz. Olay tarihinden çok zaman geçti , içeride başka insan kalmadı. Ev hapsiyle tahliye edilse bari. Bizim general dedeler ne oldu . Adamlar 70-80 yaşlarında ,hastalıklı olmamaları imkansız. Bu insanlar da adli kontrolle mi , ayaklarına kelepçe ile mi tahliye edilir. . Yazık ya , bir yere kaçacakları yok ,cezalarının kalanlarını evlerinde çeksinler bari.

58
20
yanıtYanıtla
Mehmet Celik:

avrupalilar bize yarayan hangi anlasmayi yerine getirdi hangi teroristi geri verdi ki biz onlara uyalim ha sen de kavala yandasiysan canin oyle isteryebilir

yanıt0
yanıt0
Kurt bey:

Ahım e üye olanlar da işlerine gelmeyen kararlara uymuyorlar. Sizde bir haini kuertarmak için ülke düşmanı olmayin

yanıt0
yanıt0
Sevda Gül :

Kaçanlari gördük, avrupa bagrina basip kolluyor! Bu Vatana verilen onca Gezi Zararini kimmmmm karsiliyor? Yazik günah degilmi bu güzelim Vatana!!!!!

yanıt0
yanıt0
Sevda Gül :

Hani bu yabanci büyük elçiler Guantanamodaki tutuklular içinde gidiyormu?????

yanıt0
yanıt0
Kurt bey:

Bu ülkeye kim hainlik yaparsa hainede arka çıkarsa. Allah onu kahru perişa etsin bu ülkenin ekmeğini yemeyi masip etmesin. Bazıları isyorki ülke düşsün kapılarında ABD askerleri çalsın. Okadar

37
36
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Yok kimse "Keske Yunan galip gelseydi, o zaman seriat kalkmazdi" diyecek kadar vatan haini olamaz, olmadi bu ülkede...

yanıt0
yanıt0
Kurt bey:

Ters tık verenler belliki hain olgunuzu saklamiyorsunuz.

yanıt0
yanıt1
Sevda Gül :

Yüregine saglik! Aynen kardesim!!!! Bu Vatanda onca yilan beslenmiski ilk firsatta zehirini akitiyor!!!!

yanıt1
yanıt1
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title