Haberler

ABD'den gazeteci Sedef Kabaş'ın tutuklanmasıyla ilgili açıklama: Büyük hayal kırıklığı yaşadık

Güncelleme:

Katıldığı televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş için ABD'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Kabaş'ın tutuklanması olayından "hayal kırıklığı" duyduklarını belirten Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, "Biz ifade özgürlüğünün demokrasiyi güçlendirdiğine inanıyoruz" açıklamasında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, katıldığı programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle tutuklanan Sedef Kabaş ile ilgili bir açıklama yaptı. Price, ABD'nin bu olaydan "hayal kırıklığı" duyduğunu söyledi.

"BİZ İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN DEMOKRASİYİ GÜÇLENDİRDİĞİNE İNANIYORUZ"

Basın toplantısında konuşan Price, "Biz ifade özgürlüğünün demokrasiyi güçlendirdiğini ve bunun bazılarını rahatsız edecek ya da tartışmaya açık olmasına rağmen korunmasına ihtiyaç duyduğuna inanıyoruz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a televizyon programında söylediği sözler nedeniyle hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla soruşturma açılan gazeteci Sedef Kabaş, cumartesi gecesi 02.00'de Sarıyer'deki evine giden polisler tarafından gözaltına alındı.

Geceyi Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde geçiren Kabaş, buradaki işlemlerinin ardından saat 14.00 sıralarında adliyeye sevk edildi. Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen Kabaş, basın mensuplarının "Açıklama yapacak mısınız?" sorusuna "Daha sonra yapacağım" yanıtını verdi. Kabaş daha sonra ise İstanbul Adliyesi'ne götürüldü. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan Sedef Kabaş, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla tutuklandı. Sedef Kabaş, adliyedeki işlemleri tamamlandıktan sonra Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Sedef Kabaş Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (27)

HASAN1906:

BİRAZ ÖCE BİDENE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ ÇERCEVESİNDE SORU SORAN MUHABİRE AĞZA ALINMAYACAK KÜFÜR EDEN BİDEN YÖNETİMİ KALKMIŞ BİZE TEPKİ GÖSTERİYOR ÜLKEMİZİN İÇ İLERİNE KARIŞMAYIN SİZ GİDİN RUSYA İLE NASIL BAŞ EDECEKSİNİZ ONU TARTIŞIN TAMAMINIZI DARMADAĞIN EDECEK

131
31
yanıtYanıtla
Mehmet Alptekin:

İnşaallah.

yanıt0
yanıt1
Metin Demir:

bunlar sizin maşalarınız zaten

128
33
yanıtYanıtla
Fakır:

arkasında kimlerin olduğunu görüyoruz bu gezizekalıların

111
37
yanıtYanıtla
YİGİT TÜRKALP:

olan katiller sürüsü sizin suçsuz insanlara, işgal ettiğiniz, kan gölüne çevirdiğiniz coğrafyalarda akıttığınız onca masumun kanı ne olacak.onu söyleyin.

107
19
yanıtYanıtla
Pan River:

Cıa ajanlığını abd ispatlamış oldu

84
21
yanıtYanıtla
Eray Içkaya:

ABD ÜZÜNTÜ DUYDU İSE BİLİNKİ DOĞRU İŞ YAPILMIŞTIR. BENDE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜMÜ KULLANIP ANA BACI SÖVMEK İSTERDİM . AMA BİZİM KÖYDE KÜFÜRÜN HAKARETİN ADI İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİLDİR. kimse kendini kandırmasın zaten bizi kandıramaz. söylenen sözler her ne kadar bir deyiş bir atasözü olsa da sev sevme cumhurbaşkanına söylenemez. hemde medyada asla . kahvede söyle evinde söyle ama tv de olacak iş değil .çıplaklık özgürlük zina özgürlük hakaret özgürlük . eşcinsellik özgürlük . YERİM SİZİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜZÜ

84
19
yanıtYanıtla
OKUR:

kan emici vampir abd nin söylediklerinin hiçbir önemi yok,helede demokrası özgürlük adına

58
24
yanıtYanıtla
muro:

tamam biri cikip bidene aklina geleni soylesin,ya benim ic islerimden sanane?sen ordaki cakali bize ver ondan sonra konus.

60
21
yanıtYanıtla
Ali KARA :

Eyyy abd okyanuslar ötesinden içişlerimize karışma, senin manda ve himayen yok burada, senin yönettiğin zamanlar eskilerde kaldı, sanırım eski günlerini özledin ve şimdi dostlarınla beraber tekrar o günleri yaşamak istiyorsun! biz senden terörist başının iadesini bile alamadık daha...

64
15
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title