Haberler

Karabük'te şehitlerin isimleri okulun sınıflarında yaşatılıyor

Güncelleme:

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Kalealtı Şehit Oğuz İnan İlkokulunun sınıflarına şehitlerin isimleri verildi.

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Kalealtı Şehit Oğuz İnan İlkokulunun sınıflarına şehitlerin isimleri verildi.

Şehitlerin isimlerinin yaşatılması amacıyla ilkokul yönetimi harekete geçti.

Yapılan çalışmanın ardından sınıflara, Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca 7 Şubat 2018'de şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar, Mardin'in Dargeçit ilçesinde 2015'te terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen polis memuru Ercan Hırçın ve Tunceli'de 2011 yılında halı sahada futbol maçı yaparken uğradığı silahlı saldırıda şehit olan komiser Cem Kerman ve eşi Dilay Kerman'ın isimleri verildi.

Okul idaresi, şehit öğretmenleri de unutmadı. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde şehit olan öğretmen Yusuf Elitaş ve Murat Akdemir, Tunceli'de terör örgütü PKK üyelerince 16 Haziran 2017'de kaçırıldıktan sonra katledilen öğretmen Necmettin Yılmaz ile Batman'ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın isimleri de sınıflara asıldı.

Kalealtı Şehit Oğuz İnan İlkokulu'nu ziyaret eden Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, şehitlerin isimlerinin okulda yaşatılacağını, öğrencilerin onların hayat hikayelerini okuyup bilgi sahibi olacağını söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş de şehitleri saygı, minnet ve rahmetle andıklarını, isimlerini sınıflarda yaşatacaklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Safranbolu Tunceli Karabük Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title