Haberler

BBP Genel Başkanı Destici, sanayi esnafıyla iftar yaptı

Güncelleme:

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, OSTİM Yıldız Sanayi esnafıyla iftarda bir araya geldi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, OSTİM Yıldız Sanayi esnafıyla iftarda bir araya geldi.

Sanayi sitesindeki bir dükkanda işçilerle orucunu açan Destici, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Destici, sanayi esnafının daveti üzerine geldiğini belirterek, davetlerinden dolayı esnafa teşekkür etti.

Bir yandan iftar yaparken diğer yandan da sanayi esnafının sorunlarını dinlediğini söyleyen Destici, "Piyasadaki pahalılığı onlar da fark ediyor. Onların işlerine de yansımış durumda. Satışlar azalmış, fiyatlar çok yükselmiş. Ama buna rağmen elhamdülillah diyor. Esnafımız, bu zor günleri devlet ve millet dayanışmasıyla aşabileceğimize yürekten inanıyor." dedi.

"Asgari Ücret Tespit Komisyonu haziranda toplanmalı"

Destici, asgari ücretin 6 ayda bir belirlenmesine ilişkin önerisini hatırlatarak, "Türkiye şu anda yüksek enflasyonla karşı karşıya, yüksek enflasyonla yaşıyoruz. Bundan dolayı Asgari Ücret Tespit Komisyonu haziran ayında tekrar bir araya gelmeli ve yeni bir değerlendirme yapılarak, şayet verilen zammın üzerinde bir enflasyon varsa bu enflasyon farkı, memurlar ve emekliler de olduğu gibi asgari ücretle çalışan işçilerimize de yansıtılmalı. Bunu da işçi kardeşlerimiz bekliyorlar." diye konuştu.

Devletin varlığını hep birlikte muhafaza etmek gerektiğine dikkati çeken Destici, Allah'ın, ülkenin dört bir yanında görev yapan güvenlik güçlerinin yardımcısı olması temennisinde bulundu. Destici, Türkiye'nin 40 yıldır terörle mücadele ettiğini ve bu konuda 1 trilyon dolardan fazla para harcadığını kaydetti.

BBP Genel Başkanı Destici, şu ifadeleri kullandı:

"Ne sayın Kılıçdaroğlu'ndan ne o 6'lı gruptan bununla ilgili bir şey duyuyor musunuz? Yani HDP'ye dönüp 'Sizin savunduğunuz ve sözcülüğünü yaptığınız PKK yüzünden bu ülke insanı 1 trilyon dolarını kaybetti. Sizin savunduğunuz PKK ile mücadeleye harcadığımız 1 trilyon doların üzerindeki para yüzünden bugün ülkemizin ekonomisi önemli ölçüde bu durumda' diyebiliyorlar mı? Diyemiyorlar. Eğer bugün bu ülkenin iç ve dış borcu, bütçe açığı, dış ticaret açığı, cari açığı varsa, bu ülkede kişi başına düşen milli gelir 20-30 bin dolar seviyesinde değilse bunun en önemli sebebi teröre harcadığımız para. Bunun hesabını önce hala PKK'nın sözcülüğünü yapanlara soracağız. Daha sonra onlarla gizli ittifak oluşturanlara soracağız."

"Meclis'teki HDP grubunun pek çoğu Kandil'den geldi"

Dokunulmazlığı kaldırılan, hakkında yakalama kararı bulunan ve PKK'lı teröristle fotoğrafları çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile ilgili de konuşan Destici, şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu, PKK'lı teröristle fotoğrafları çıkan, daha doğrusu kendisi de PKK'lı olan Semra Güzel nerede diye HDP'ye sorabiliyor mu? Hani bunlar kanundan, adaletten, haktan, hukuktan yanaydı. Nerede? Kandil'e gittiği söyleniyor. Yanlış bir yere gitmemiş. Oradan gelmişti, oraya gitti. Meclis'teki HDP grubunun da pek çoğu Kandil'den geldi. Bunun için artık bizlerin ve bu milletin tahammülü kalmamıştır. TBMM'de vatan haini, terörist istemiyoruz, milletin evlatlarını şehit eden, masum öğretmenlerini katleden katiller ya da katillerin sözcülerini istemiyoruz. Bunun için Anayasa Mahkemesi artık işi uzatmamalı, Anayasa'ya göre zaten yüzde 100 kapatılır, bir an önce kararını vermeli ve bunların hesabını kesmelidir."

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
title