Haberler

Firari HDP'li Semra Güzel'in Norveç'e kaçtığı iddia edilmişti! Emniyet fotoğrafın Diyarbakır'da çekildiğini açıkladı

Güncelleme:

2017 yılında öldürülen PKK'lı terörist sevgilisiyle fotoğrafları çıktıktan sonra hakkında fezleke hazırlanan ve dokunulmazlığı kaldırılan HDP'li Semra Güzel firar etmişti. Hakkında yakalama kararı çıkarılan ancak adresinde bulunamayan Güzel'in terör örgütüne katıldığı öne sürülürken, sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf HDP'li ismin Norveç'te olduğu iddialarına neden olmuştu. Emniyet'ten yapılan açıklamada fotoğrafın 2021 yılında Diyarbakır'da bir sanat galerisinde çekildiği ifade edildi.

PKK'lı terörist Volkan Bora ile 5 yıl önce çektirdiği fotoğrafları basına yansıyan ve yasama dokunulmazlığı kaldırılan HDP'li milletvekili Semra Güzel hakkında son olarak yakalama kararı çıkarılmıştı.

FİRARİ HDP'Lİ İÇİN NORVEÇ İDDİASI ORTAYA ATILDI

Emniyet'in operasyonunda adresinde bulunamayan Güzel'in terör örgütüne katılmış olabileceği iddia edilirken, gündeme gelen bir fotoğraf ise Norveç'te olduğu yönünde yorumlanmıştı.

FOTOĞRAF NORVEÇ'TE DEĞİL DİYARBAKIR'DA ÇEKİLMİŞ

Firari HDP'li Semra Güzel'in Hakan isimli bir kişinin Instagram hesabında yayınladığı fotoğrafta yer almasıyla ortaya atılan Norveç iddiası Emniyet'ten yapılan açıklamayla yalanlandı. CNN Türk İstihbarat Şefi Nihat Uludağ'ın emniyet kaynaklarından aldığını açıkladığı bilgiye göre, firari HDP'li Semra Güzel'in fotoğrafı Norveç'te değil 2021 yılında Diyarbakır'da bir sanat galerisinde çekildi.

Firari HDP'li Semra Güzel'in Norveç'te olduğu iddia edilmişti! Olay fotoğrafın Diyarbakır'da çekildiği ortaya çıktı

SÖZLÜ OLDUKLARINI AÇIKLAMIŞTI

Söz konusu fotoğraflarla ilgili açıklama yapan HDP'li Semra Güzel, "Volkan Bora ile üniversite yıllarımda tanıştım ve bir süre arkadaş olarak görüştüm. Kendisi ile yaşadığımız duygusal yakınlık sonucunda, aileler arasında yaptığımız bir tören sonrasında sözlendik. Volkan Bora gazetecilik yaparken, 2009 sonlarında maruz kaldığı soruşturma ve davalar neticesinde yurtdışına gitmek zorunda kaldı. Ulaşmaya çalışmama rağmen, 2014 yılına kadar kendisiyle hiçbir şekilde görüşemedik." ifadelerini kullanmıştı.

"GÜVENLİK NEDENİYLE O KIYAFETLERİ GİYDİM"

Semra Güzel, "2013-2015 yılları arasında başlatılan çözüm ve barış sürecinin olumlu havası içerisinde çocuklarını, annelerini, babalarını ve sevdiklerini görmeye çalışan birçok kişi gibi ben de Volkan Bora'ya ulaşmaya çalıştım. Bahsi geçen bölgeye gittiğimde iki kadın tarafından karşılandım. Bana güvenlik koşulları nedeniyle kendi kıyafetlerinden giymem gerektiği söylendi. Bir süre bekledikten sonra orada olduğunu öğrendim ve görüştük. İşte basına servis edilen fotoğraflar bu görüşmeye ait fotoğraflardır" demişti.

Firari HDP'li Semra Güzel'in Norveç'e kaçtığı iddia edilmişti! Emniyet fotoğrafın Diyarbakır'da çekildiğini açıkladıFirari HDP'li Semra Güzel'in öldürülen teröristle fotoğrafları ortaya çıkmıştı.

"O DÖNEMDE PARTİ ÜYELİĞİM YOKTU"

Semra Güzel, açıklamasının devamında şunları söylemişti; "Sadece benim değil milyonlarca insanın geleceğe dair umutlandığı ve barışı arzuladığı bir süreçte, bizatihi hükümetin karşı tarafla görüşmeler yaptığı göz önüne alınırsa, bu fotoğrafların bugün hakkımda yürütülen karalamalara, kumpas girişimlerine ve suçlamalara dayanak yapılmaya çalışılması kabul edilemez. 2014 yılı içerisinde kamu alanında görev yapmaktaydım ve hiçbir siyasi partiye üyeliğim yoktu. 2017 yılında, Volkan Bora'nın yaşamını kaybetmesinin ardından ele geçirilen kimi materyaller sonucu açılan soruşturma dosyalarında bana dair herhangi bir işlem olup olmadığını bilmiyorum. Fakat 2018'de milletvekili seçilene kadar, hiçbir şekilde hakkımda bir soruşturma başlatılmadı ve ifadeye dahi çağrılmadım. 5 yıl önce ele geçen fotoğrafların yargıya konu edilmeden bugün basına servis edilmesi erkek-devlet aklının bir tezahürüdür. Son derece çirkin ve cinsiyetçi söylemlerle yapılan fotoğraf ve haber servisinin partim hakkında siyasi iktidar tarafından yürütülen kirli propagandaların bir devamı olduğu aşikardır."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Sosyal Medya Semra Güzel Diyarbakır Norveç Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (4)

ASPAVA38:

Hala ...maaşını veriyordur ...benim.. saf devletim.. Kanı üç kuruş etmez insanlara ..vekil bilmem ne adı altinda maaş verip adam ettikya..

65
19
yanıtYanıtla
mandalinacı:

hainler birde haber değeri taşıyor ya bunlar sinir oluyorum

30
19
yanıtYanıtla
Sevda Gül :

Eger yurt disina kaçtiysa sizlere yaziklar olsun o zaman onca uzun bürokrasi islemi ve bar bar bagirarak ilan etmeler katilin rahat rahat valizini toparlamasi için miydi?

29
11
yanıtYanıtla
Süleyman Ayaz:

Diyarbakır da kime sorsanız kaçtığını söyler aaa devletin bundan haberi yokmu şimdi....????????

12
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title