Haberler

Eminönü'nde bayram alışverişi hareketliliği başladı

Güncelleme:

Eminönü ve Mahmutpaşa bölgesinde Ramazan Bayramı öncesi alışveriş hareketliliği başladı.

Son 2 yıl küresel salgın nedeniyle tam kapanmayla geçen Ramazan Bayramı'nda bu sene herhangi bir kısıtlama olmayacak. İki yıl aranın ardından yakınları ve dostları ile bayramı kutlayacak vatandaşlar da bayram hazırlıklarına başladı.

"Bayram alışverişi" denince İstanbulluların ilk aklına gelen mekanlar arasında yer alan tarihi Mısır Çarşısı ve çevresindeki şeker, lokum ve çikolatacılar, tezgahlarını yenileyerek müşterilerin beğenisine sundu.

Tezgahlarda rengarenk şekerlerin yanı sıra bayram alışverişlerinin vazgeçilmezi lokum ve kuruyemişler de yerini aldı. Bölgede, kahvaltılıklardan bitkisel çaylara, baharattan tatlılara, kahveden çikolatalara kadar bayram için her türlü gıda ihtiyacı bulunabiliyor.

En çok lokum ve şeker alınıyor

Bayram öncesinde yurt içi ve dışından gelen vatandaşların ziyaret ettiği Mısır Çarşısı ve çevresi önceki yıllara göre durgun olsa da bayram hareketliliği yaşanmaya başladı.

Son 2 Ramazan Bayramı'nı tam kapanmayla geçiren bölge esnafı hareketliliğin yaşanmasından memnun olduğunu belirtirken, müşterilerin eskisi gibi ürün almadığı görüşünde.

Müşteriler en çok lokum ve şeker alırken, bu yıl yükselen fiyatlar nedeniyle kuruyemiş satışlarında durgunluk yaşanıyor. Kuruyemişler arasında da en çok baklavalık ceviz içi, karışık kuruyemiş ve fındık içi satılıyor.

Lokumun kilogramı 30 liradan başlarken, ortalama fiyatı 50 lira olan şekerler tezgahlarda müşterileri bekliyor. Karışık kuruyemişlerin fiyatı ise 180 TL'ye kadar çıkıyor.

"Hareketlilik 1-2 gündür başladı"

Bölge esnafından Kutay Tokay, hareketliliğin son 2 gündür başladığını belirterek, "Baharat, salça, kuruyemiş ve lokum gibi ürünlerden biraz biraz alıyor vatandaşlar." dedi.

Geçen yıl tam kapanma nedeniyle bayramın buruk geçtiğini ve burada alışveriş olmadığını dile getiren Tokay, baharatlar arasında karabiber ve pulbiber gibi çiğ köfte malzemelerinin tercih edildiğini bildirdi.

Şeker satıcısı Ahmet Uysal da bayram yaklaştıkça şeker satışlarının arttığını belirterek, en çok çikolata ve yumuşak şekerlerin tercih edildiğini söyledi.

Kuruyemişçi Bünyamin Ayaz ise vatandaşların özellikle baklava yapmak için ceviz ve fındık içi aldığı bilgisini verdi.

Esnaftan Eyüp İsmail de herkesin bütçesine göre bir şeyler aldığını belirterek, en çok lokum ve şeker satıldığını anlattı.

Uzaktan yakından gelen vatandaşlar alışverişlerini yaptı

Vatandaşlardan Halime Arslan da bayram öncesi bölgeyi gezmek ve alışveriş yapmak için Sultangazi'den geldiklerini belirterek, kuruyemiş ve lokum alacaklarını bildirdi.

Azat Öztürk isimli vatandaş ise bayram alışverişi için geldiği bölgede bir süredir tezgahları incelediğini ve zaman zaman çok çeşit olması nedeniyle karar vermekte zorlandığını söyledi.

Öztürk, "Çocuklar evden çıkarken özellikle şeker sipariş etti. Onlar için şeker ve çikolata alacağım. Ayrıca kuruyemiş, lokum, ve kestane de almayı düşünüyorum." diye konuştu.

Bayrampaşa'da gelen Sadık Sevimli de şeker ve lokum dışında kahvaltılık alacaklarını belirterek, ailecek geldiklerini eşinin ve çocukların da kıyafet alışverişi yaptığını söyledi.

Fatih Diker ise Eminönü'nü ve Mısır Çarşısı'nı çok sevdiklerini, ailecek sık sık gelmeye çalıştıklarını belirterek, "Bayram alışverişi için geldik ancak çocuğa sünnetlik kıyafet de aldık. Fiyatlar biraz artmış ama olsun yine de çok güzel." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ramazan Bayramı alışveriş Eminönü Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title