Haberler

EMİNÖNÜ'NDE BAYRAM HAREKETLİLİĞİ

Güncelleme:

RAMAZAN Bayramı öncesi Eminönü'nde bayram hareketliliği başladı.

Ramazan Bayramı öncesi Eminönü'ndeki Mısır Çarşısı'nda bayram hareketliliği başladı. Vatandaşlar özellikle lokum ve şeker alışverişi için Eminönü'nün yolunu tuttu. Fiyatlardan memnun olanların yanı sıra, çarşıdan eli boş çıkanlar da oldu.

Mısır Çarşısı'nda esnaf olan Dursun Aydoğan, "Bu bayram yoğunluk biraz yavaş geçiyor. Eski bayramlara göre bayağı bir düşüklük var. En çok şeker ve lokum satılıyor. Lokum daha çok tercih ediliyor. Fiyatlar uygun. Lokum 35 lira, geçen seneye göre biraz tırmanış var ama toz şekere zam geldiği için biz de mecbur fiyatları artırdık. Geçen sene lokum 15 lira civarındaydı. Şekerler de geçen sene 30 liraydı, bu sene 50 lira" dedi.

Esnaf Muhittin Tan, "Bu sene sakin geçiyor. Bu sene 10 gün kala bir bayram heyecanı, hareketliliği bekliyorduk ama yok. Çok sakin. İnşallah bayramdan sonra olur. Geçen sene 5'er kilo lokum alınıyordu bu sene yarımşar kilo alınıyor. Şeker dökerdik eskiden, bu sene şeker soran yok. Geçen sene 25 liraya alınan lokum bu sene 55 lira oldu" diye konuştu.

Esnaf Resul Kandemir de, "Bu yıl Allah'a çok şükür iyi. Fiyatlar da iyi, süt ürünlerine henüz zamlar yapılmadı. 69 lira, 95 liraya peynir fiyatları değişiyor. Geçen seneye göre işler yok. Geçen sene iş daha fazlaydı" dedi.

Bayram alışverişine gelen İdris Önerge, "Şeker ve lokum alıyoruz. Hepsi gelen misafirlerimiz için. Fiyatlar geçen seneye göre çok yüksek ama yapacak bir şey yok, almak zorundayız" ifadelerini kullandı. Bayram alışverişi yapan Kifayet Erencan da, "Geleneksel, her bayram lokum alıyorum. Misafirliğe gittiğimiz büyüklerimize lokum ve kahve götürüyorum. Bugün de bayram yaklaştığı için alışverişe geldik. 10 paket lokum aldık. Fiyatlar geçen seneye göre biraz artmış ama biz her sene aynı tezgahtan alışveriş yapıyoruz diğer yerlere göre daha uygun" diye konuştu.

Alışverişe gelen Çiğdem Özbakır ise, "Şeker, çerez, çikolata o tür şeyler alacağım. Fiyatlara alıştık artık makul gelmeye başladı. Güzel her şey, yolunda gözüküyor" dedi. Saliha Koç da, "Kuruyemiş, çikolata, bayram alışverişinde ne oluyorsa onu aldık. Fiyatlar pahalı, ucuz değil" ifadelerini kullandı. Saadet Erenler, "Hiçbir şey almadan çıkıyorum. Çikolatalara, kahvelere baktım ama başka yerlerden alışveriş yapacağım" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi? Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title