Haberler

Gezi davasından hüküm giyen Osman Kavala: Protestoları ben organize etmedim

Güncelleme:

Gezi Parkı Davası'nda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Osman Kavala, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi hakkında yaptığı yorumlara yanıt verdi. Kavala, "Benim 'Sorosçu' olduğuma dair beyanlarla bu karara meşruluk kazandırılmaya çalışılıyor. Gezi protestolarının tarafımdan organize edilmediği yalın bir gerçektir. Soros'a veya başka bir dış aktöre bağlamak beyhude bir çabadır" açıklamasını yaptı.

Gezi Parkı Davası'nda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala, mahkeme kararı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararla ilgili açıklamalarını yaptığı yazılı açıklama ile değerlendirdi.

"KARAR, SİYASİ BASKI ALTINDA ALINMIŞTIR"

Gezi davası kararıyla ilgili konuşan Osman Kavala, "25 Nisan 2022 tarihinde, demokrasi değerlerini benimsemiş, ülkelerini seven yurttaşlar yargı kullanılarak cezalandırıldılar. Heyetteki hakimlerden birinin karşı oy yazısında da ortaya konulduğu gibi, bu karar hukuka aykırı elde edilmiş ve suç işlendiğine dair makul şüphe içermeyen delillere dayanmaktadır. Karar keyfidir; siyasi baskı altında hukuk normları çiğnenerek alınmıştır." dedi.

"DAVA, YARGININ İÇİNE DÜŞTÜĞÜ DURUMU GÖZLER ÖNÜNE SERDİ"

Kavala, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Sorosçu" tepkisine de yanıt vererek, "Benim 'Sorosçu' olduğuma dair beyanlarla bu karara meşruluk kazandırılmaya çalışılıyor. Gezi protestolarının tarafımdan organize edilmediği yalın bir gerçektir. Yüz binlerce yurttaşımızın antidemokratik uygulamalara karşı adalet duygularıyla, özgürlük talebiyle sokağa çıkmalarını, Soros'a veya başka bir dış aktöre bağlamak beyhude bir çabadır. Gezi Davası, yargının içine düştüğü durumu gözler önüne serdi; böylece yargının bu şekilde kullanılmasının bütün yurttaşlar için ciddi bir tehlike oluşturduğu daha iyi anlaşılmış oldu." ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Osman Kavala Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500

Yorumlar (5)

Arif Zehir :

Ben organize ettim demezsin öyle degil mi.

513
242
yanıtYanıtla
Hür Göçen:

Onun içinmi Amerika ve Almanya karara zıpladı. Onların uşağı olduğun belli oldu.

40
14
yanıtYanıtla
Halit Dursun:

ben yaptin diyecek halin yokya.... az degilsin .... süttün cikmis ak kasik sanki..... her faliyetini bu devlet bilmiyormu saniyorsunuz ?? eski türkiyemi var karsinizda ??? yok ....

17
6
yanıtYanıtla
Turgay Söyler:

Sık sık oglum sık sık bizde yedik

13
5
yanıtYanıtla
Hakan Saglam:

Senin mantiginla sorosla gorusen kim varsa bu ulkede iceri tikalim o zaman arkadas :))

7
9
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title