Haberler

KOBİ'lerin inovasyon kapasitesi "Hezarfen Bursa-Yalova" projesi ile artacak

Güncelleme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının himayesinde, Türk Patent ve Marka Kurumu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Yalova Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle KOBİ'lerin inovasyon kapasitesini artırmak için "Hezarfen Bursa-Yalova" projesi başlatıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının himayesinde, Türk Patent ve Marka Kurumu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Yalova Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle KOBİ'lerin inovasyon kapasitesini artırmak için "Hezarfen Bursa-Yalova" projesi başlatıldı.

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkan Vekili Cemil Başpınar, BTSO hizmet binasında düzenlenen törende, sınai mülkiyet haklarının, küresel rekabette en önemli araçların başında yer aldığını söyledi.

Başpınar, şöyle devam etti:

"Türkiye bu alandaki kapasitesini yıldan yıla artırmaya devam ediyor. Dünya Fikri Mülkiyet Göstergeleri'ndeki son rapora göre Türkiye ulusal düzeyde patent başvurularında dünyada 14'üncü, marka başvurularında 7'nci ve tasarım başvurularında 4'üncü sırada yer alıyor. Türkiye'nin bu başarısında hiç kuşkusuz sanayicilerimizin büyük katkısı var. Biz Türkiye'yi bu sıralamalarda yukarılara taşıyan bu başvuruların toplandığı, kaydedildiği ve tescil edildiği kurumuz. Yoğun şekilde tescil faaliyetleri gerçekleştiriyoruz."

Sınai mülkiyet haklarıyla ilgili eğitim, farkındalık ve danışmanlık faaliyetleri yürüttüklerini ifade eden Başpınar, Hezarfen Projesi'nin de bu kapsamda uyguladıkları projelerden biri olduğunu dile getirdi.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan da yüzölçümü bakımından küçük olan Yalova'nın ülke ihracatına büyük katkı sağladığına dikkati çekerek, böyle bir projenin paydaşı olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Metin Şenyurt da Bursa'nın fikri ve sınai mülkiyet konusunda Türkiye'nin öncü kentleri arasında yer aldığını söyledi.

Geçen yıl Bursa'dan 450 patent, 7 bin 896 marka başvurusu, 309 faydalı model ve 5 bin 391 tasarım başvurusu yapıldığını belirten Şenyurt, "Coğrafi işaretler konusunda da önemli çalışmalara imza atıyoruz. Şehrimizin yerel değerlerinin korunmasında ve dünyaya tanıtımında çok önemli rol oynayan coğrafi işaretler alanında şimdiye dek kestane şekeri, üzüm şırası, tahinli pide, cevizli lokum, cantık ve süt helvası olmak üzere 6 ürünümüzün tescil edilmesini sağladık." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türk Patent ve Marka Kurumu Başkan Vekili Cemil Başpınar, BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Metin Şenyurt ile Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, protokole imza atarak projeyi başlattı.

Programda ayrıca Bursa ve Yalova'da en çok sınai mülkiyet, patent, faydalı model, marka ve tasarım başvurusu yapan firma yetkililerine plaket verildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Yalova Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title