Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Çorlu'da kutlandı

Güncelleme:

Saray, Çorlu ve Hayrabolu ilçelerinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Saray, Çorlu ve Hayrabolu ilçelerinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Saray İlçe Stadı'nda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Saray Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Fehmi Çüren, günün önemini anlatan konuşma yaptı.

Ardından halk oyunları ekibi gösteri sundu, şiirler okundu ve yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kaymakam Adem Ünal, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Ergüner Şinik, Belediye Başkanı Özgen Erkiş öğrenci ve ilçe sakinlerinin bayramını kutladı.

-Çorlu

Çorlu'da Atatürk Meydanı'ndaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla sona eren törenin ardından, Şinasi Kurşun Caddesi'nde kortej eşliğinde Havuzlar Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Parkı'na geçildi.

Burada, Gençlik Haftası kapsamında yapılan spor müsabakalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Öğrencilerin günün anlam ve önemi üzerine okuduğu şiirlerin ardından halk oyunları gösterileri düzenlendi.

Karate ve jimnastik gösterilerinden sonra tören sona erdi.

Törene Kaymakam Cafer Sarılı, Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, 5. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Hayrabolu

Hayrabolu ilçesinde Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kapalı Pazaryeri önünde devam eden törende konuşan Hayrabolu Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Arif Bülent Şahin, 19 Mayıs 1919 tarihinin, Büyük Önder Atatürk'ün Samsun'a çıkış tarihi olmasının yanı sıra Kurtuluş Savaşı için atılmış en büyük adım olma özelliği taşıdığını söyledi.

Konuşmanın ardından, İmam Hatip Ortaokulu Folklor Ekibi ve judocular gösteri sundu. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene Kaymakam Mehmet Sülün, Garnizon Komutanı Albay İlyas Akay, Cumhuriyet Savcısı Ayşegül Özgen, Belediye Başkanı Osman İnan, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi partililer, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Spor

Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title