Haberler

Ruşen Çakır kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Ruşen Çakır'ın hayatı ve biyografisi

Güncelleme:

Vatandaşlar tarafından merak edilen isimler arasında Ruşen Çakır geliyor. Peki, Ruşen Çakır kimdir? Ruşen Çakır kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Ruşen Çakır'ın hayatı ve biyografisine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Ruşen Çakır kimdir sorusunun yanıtı ve Ruşen Çakır'ın kariyeri merak ediliyor. Ruşen Çakır'ın Twitter ve İnstagram hesabı ne? Ruşen Çakır kaç yaşında, doğum tarihi kaç, aslen nereli, mesleği ne? Ruşen Çakır ile ilgili bilgiler haberimizde.

RUŞEN ÇAKIR KİMDİR?

Ruşen Çakır (d. 25 Ocak 1962, Hopa), muhabir, gazeteci, televizyon programı yapımcısı ve sunucusu.
  • Ruşen Çakır doğum tarihi : 25 Ocak 1962
  • Ruşen Çakır kaç yaşında : 60 yaşında
  • Ruşen Çakır nereli : Artvin
  • Ruşen Çakır mesleği ne : Gazeteci

Gazeteciliğe 1985 yılında Nokta Dergisi'nde başladı. Sırasıyla Tempo, Cumhuriyet, Milliyet, CNN Türk, Vatan, NTV'de çalıştı. TESEV'de Demokrasi, Sivil Toplum ve İslam Dünyası Programını yönetti. Sosyolog Şerif Mardin'le 2007 yılında yaptığı bir röportajda Mardin'in ortaya attığı "Mahalle baskısı" kavramı medyada uzun süre tartışma konusu oldu. 2002 yılının Aralık ayından 11 Ekim 2014 tarihinde kadar Vatan gazetesi'nde gazeteciliğe devam etti. Ardından Habertürk Gazetesi'ne geçti ve bu gazetede köşe yazıları yazdı. 2016 yılında Habertürk'teki işine son verilen Ruşen Çakır, Medyascope isimli yayın platformu vasıtasıyla gazetecilik faaliyetlerine devam etmektedir.

Ruşen Çakır, Müge İplikçi ile evlidir ve Ali Deniz adında bir çocuk babasıdır. Galatasaray Lisesi'ni bitirdi. Üniversite eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümünde yarıda bıraktı.

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Ruşen Çakır Gündem Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title