Haberler

İstanbul Öğrenci akbil zammı iptal mi oldu 2022? Öğrenci aylık akbil fiyatları kaç TL? Akbil ücretleri ne kadar oldu? Güncel akbil fiyatları!

Güncelleme:

Öğrenci akbil zammının iptal edilmesinin ardından öğrenciler, İstanbul Öğrenci akbil zammı iptal mi oldu? Öğrenci aylık akbil fiyatları kaç TL? Akbil ücretleri ne kadar oldu? merak etti. Peki, akbil fiyatları kaç TL? Öğrenci akbil ücretleri ne kadar? Akbil fiyatlarında indirim yapıldı mı? Ayrıntılar yazımızda...

İSTANBUL ÖĞRENCİ AKBİL ZAMMI İPTAL EDİLDİ Mİ?

İmamoğlu'nun vetosu üzerine bugün bir kez daha İBB Meclisi'nde görüşülen, öğrencilerin ulaşım zammından muaf tutulması AK Parti ve MHP'nin ısrar kararıyla kabul edildi. İmamoğlu'nun kararı onaylamasının ardından öğrenciler ulaşımı zamsız olarak kullanabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi mayıs ayı 3'üncü toplantısı Saraçhane'de gerçekleşti. Meclis, 2'nci Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı Başkanlığı'nda toplandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun öğrencilerin ulaşımdaki yüzde 40'lık zamdan muaf edilmesini veto etmesinin ardından söz konusu karar tekrar görüşüldü.

ÖĞRENCİLER ULAŞIMDAN ZAMSIZ YARARLANACAK

Ak Parti ve MHP grubunun ısrar kararıyla öğrencileri zamdan muaf tutan karar, Meclis'te kabul edildi. Karar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun onayının ardından yürürlüğe girecek. Böylece öğrenciler ulaşımdan zamsız şekilde yararlanabilecek.

ÖĞRENCİ ABONMANI KAÇ LİRA OLACAK?

Öğrenci abonman ücreti yüzde 40'lık zamla 31 lira eklenerek 109 liraya çıkmıştı. Kararın yürürlüğe girmesiyle öğrenci abonmanı tekrar 78 liraya düşecek.

"ÖĞRENCİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN"

Öğrenci aylık abonman ücretinin İBB tarafından sübvanse edilmesinin ısrar karar ile kabul edilmesinin ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, "Geçtiğimiz ayda AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyesi arkadaşlarımızın teklifiyle UKOME tarafından alınan karar çerçevesinde toplu taşıma biletlerine yapılan yüzde 40'lık zammın öğrencilerimizin biletlerinde uygulanmaması ve buradan ortaya çıkacak olan ücretin İBB tarafından sübvanse edilmesiyle ilgili ortak bir teklif vermiş ve bunu da meclisimiz kararlaştırmıştı. Meclisimizin kararlaştırmış olduğu bu karar İBB Belediye Başkanı tarafından veto edilmiştir. Biz AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyeleri olarak yani Cumhur İttifakı olarak eğer İBB Başkanı bu kararı veto ederse ısrar karar olarak bu kararı yeniden geçireceğiz ve İstanbul'daki öğrencilerimizin okullarına giderken bu biletlerinin yüzde 40 zam uygulanmadan okullarına gitmesini, onların derslerine, başarıya motive olmasına katkı sunacağımızı söylemiştik. Bugün Cumhur İttifakı meclis üyeleri olarak öğrencilerimize yapılan yüzde 40'lık zammın uygulanmaması bunun Büyükşehir Belediyesi tarafından sübvanse edilmesi kararını ısrar kararı geçirdik, öğrencilerimize hayırlı olsun" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

İETT Gündem Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title