Haberler

Son dakika: Dolar son 6 ayın en yüksek seviyesinde! Kur 16 lirayı aştı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 20 Aralık tarihinde kur korumalı mevduat sistemini açıklamasıyla 18 lira seviyelerinden 10 liraya kadar gerileyen dolar, Fed'in mart ayında faiz artırmaya başlamasıyla yükselişe geçti. Mart ayında 14 lira seviyelerinde bulunan kur, o tarihten bu yana kademeli bir şekilde yükseliş gösterdi. Bu sabah 16 lira seviyesini aşan dolar, son 6 ayın en yüksek seviyesini gördü.

GÜNCEL FİYATLAR

Saat 12.20 itibarıyla dolar 16,13'ten, euro 17,29'dan, sterlin ise 20,17'den işlem görüyor. Dolardaki yükselişe paralel olarak hareket eden altının gram fiyatı ise şu sıralar 963 lira seviyesinde bulunuyor.

DÜNYA ENFLASYONLA BOĞUŞUYOR

Pandeminin ülke ekonomilerini olumsuz etkilemesi sonrası salgınla mücadele için kısıtlamalara gidilmesi merkez bankalarının gevşek para politikası uygulayarak piyasaları fonlamasına yol açmıştı. Bu durum küresel çapta enflasyonun fitilini ateşlerken, ülke ekonomilerinde fiyat artışları rekor seviyeye ulaştı.

MERKEZ BANKALARI ECB VE FED'İ TAKİP EDİYOR

Merkez bankaları yükselen enflasyona karşı faiz silahını çekti. Fed nisan ayında 22 yılın en sert faiz artışına giderken, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yaz aylarında sıkılaşmaya gitmesi bekleniyor. Diğer merkez bankaları ise ECB ve Fed'i takip ederek faiz artırıyor.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi?
500

Yorumlar (22)

murat bilir:

Bu zor günlerde reisi sonuna kadar desteklemeliyiz

16
107
yanıtYanıtla
yiğit seferoğlu:

güzel diyorsun kardeş te düşman çok içimizde birde herşeyi reisten biliyorlar dünya enflasyonla boğuşuyor sadece bizmi küresel bir durum ama gel görki hükümeti suçlarlar hep ha yokmu hataları var ama bizim insanımızda da suç var bu hale getirenlerden biride biziz kendimize bakmıyoruz

yanıt3
yanıt54
ismail bey :

Haberin içeriğindede yazıyor. Avrupa ve amerikadaki enflasyon artışı, küresel bazda fiyat artışları normal.. Bunu tutupta, Türkiyedeki iktidara karşı muhalif olmak için kullanmak yanlıştır..

8
102
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Sen Avrupa ile Türkiye’deki insanların alım gücünü bir mi görüyorsun o zaman alım gücünü arttırsın enflasyon hangi ülkede yüzde 80

yanıt57
yanıt2
ERKAN :

ismailll abiiii gidiyonuz abiii

yanıt27
yanıt1
Gezgin:

Yalan konuşmayın diyenlere bakın hele. Avrupa da enerji fiyatları en az yüzde 200 arttı ve daha fazla artan ülkeler var. Sadece ingiltere de yüzde 250 ye varan artış var (sadece doğalgazda). girin adamların medyasını takip edin diyeceğimde işte... boştan sallayın durun sadece...

yanıt4
yanıt26
Çınar Saraç:

Seçim zamanı 20 tl olur mazot 30 olur ekmek 10 olur ülkeyi ne hale getirdiler

87
14
yanıtYanıtla
zübükzade:

Hadi cıksın bir daha konuşsun 16 dan 10 indirsin desinki dolar lmak isteyene 5 fazlasdını cveriyoruz dfolar almaması icin :ahha

87
8
yanıtYanıtla
Doğruya Doğru:

Bütün dünyada aynı durum sözkonusu değil, bizdeki kadar hangi ülke etkilendi bu durumdan.Allah aşkına söyleyin hangi ülkede 1 yılda fiyatlar 4 kat arttı.

90
2
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Ekonomi ehil ellerde olmadığı sürece daha çok şikayet ederiz. Enflasyonla mücadele yok Hayat pahalılığı almış başını gidiyor, paramızın değeri pul olmuş. MB rezervler ekside, CDS ler yediyüzlerde,borcumuz çok,israf da çok

67
6
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title